3D TV: Šta (još) treba znati

3D TV je svakako pretrpeo neuspeh, ali nema sumnje da će se zadržati na mnogim skupljim TV aparatima.

Ono što nedostaje je sadržaj. Uprkos entuzijazmu prilikom lansiranja sa Avatarom i predviđanjima o predstojećoj velikoj proizvodnji 3D filmova, sportskih programa i TV emisija, 3D je danas još uvek neuobičajen. Nema mnogo pravog 3D sadržaja koji može da se gleda na 3D TV.

Sa dvestotinak Blu-ray naslova na raspolaganju, taj format je daleko najbolji izvor za 3D , ali izbor je još uvek slab u poređenju sa hiljadama 2D Blu-ray naslova.

Osim nedostatka sadržaja, veliki nedostatak predstavlja to što moraju da se nose naočari. Međutim, bez obzira na neuspeh, 3D -kompatiblni televizori će se zadržati. Proizvođačima nije skupo da dodaju 3D u svoje aparate, a čak i aktivne naočari su prilično jeftine. Danas proizvođači koriste 3D kao svaku drugu karakteristiku (kao 120 Hz или Smart TV), da bi se skuplji modeli razlikovali od jeftinijih, или jedna marka od druge.

Dakle, treba li da mislite na 3D kada kupujete nov TV? Jednostavan odgovor je „ne“. Ali to ne znači da obavezno morate da kupite TV koji ima samo 2D – danas najbolji televizori imaju 3D , koristili ga vi или ne. A verovatno nećete.

Izvor: CNET

2272-3d-tv-sta-jos-treba-znati