6 statistika o Twitter-u za koje možda niste znali

Postoji niz statistika o Twitter-u или činjenica za koje većina nas već zna. Na primer, da je osnovan 2006, da su tvitovi 140 znakova или manje, a da   Justin Bieber  ima više Twitter pratilaca nego iko drugi (mada je tu dobar deo lažnih naloga). Ali već sama količina podataka koja svakog dana nastaje u Twitter-u znači da se može naći i niz drugih zanimljivih statistika i nalaza do kojih bi mogli da dođu oni koji imaju dovoljno vremena i sklonosti za prekopavanje podataka. 

Evo nekoliko statističkih podataka koje možda niste znali (ja nisam): 

Jedan mali broj korisnika proizvodi većinu Twitter saobraćaja, u polovini svih tvitova se pominje neki drugi korisnik Twitter-a , 16% tvitova sadrži linkove na spoljne veb sajtove, više tvitova potiče iz Džakarte nego iz bilo kog drugog grada na svetu, tvitovi korisnika iz Njujorka se ponovo tvituju češće nego iz svih drugih gradova na svetu, prosečna udaljenost između dva korisnika koji jedan drugog pominju je 1200 kilometara.

Na slici: http://www.itworld.com/sites/default/files/twitter_geography-600x450_0.jpg  vidi se delimična geografska distribucija tvitova koji sadrže informacije o  lokaciji.

Izvor: IT WORLD

2158-6-statistika-o-twitteru-za-koje-mozda-niste-znali