8 proizvoda sa čijom zamenom ne treba žuriti

Dok neke tehnologije postaju svaki put sve bolje, neke su se ustalile. Nemojte žuriti sa kupovinom poslednjih noviteta jer neki napreduju brže od drugih, a u nekim slučajevima stagniraju i ne vredi ih zamenjivati dok sam proizvod ne otkaže.

Laserski štampači

Uglavnom su prolupali, osim onih najboljih. Moguće je za manje od 200 dolara nabaviti štampač od 600 dpi koji izbacuje 12 stranica na minut. Sve skuplje od toga bi bilo preterano. Mogli biste da pogledate bluetooth štampače, da se rešite žice. Takođe vredi pogledati štampače “sve u jednom”.

Zvučne kartice

Ako ove godine kupite matičnu ploču, ona još uvek ima audio port kompatibilan sa AC’97 . Za poslovnu upotrebu, to je više nego dovoljno. Ako ste opsednuti igricama или radite sa muzikom или zvukom, možda vam treba savršenija zvučna kartica iz Creative Labsa . Mnogi prilikom igranja koriste USB slušalice, pa zvuk ide pravo iz PC -ja u slušalice i zvučna kartica se zaobilazi.

Ethernet ruteri od 100 MB  

Ako nema više od tri korisnika, pod uslovom da ne premeštate ekstremne količine podataka, ruter od 100 MB je sasvim dovoljan. Ruter od 1 GB vam treba jedino ako imate mnogo mašina koje prenose na tone podataka, kao što je gledanje videa tokom preuzimanja sa servera.

Vrhunska grafika

Ako imate monitor rezolucije 1920×1080 i igrate igrice, grafički procesor je dosegao maksimum. Čak i sa svim grafičkim efektima kao što je 4X Anti-Aliasing , pri toj rezoluciji vaše oči prosto neće primetiti razliku.

Procesor

Sve preko procesora sa dva jezgra je beskorisno jer ima tako malo aplikacija koje potpuno iskorišćavaju prednost više jezgara i više niti. To jedino vredi za grafičke dizajnere, modelare или programere kojima sve konjske snage na svetu nisu dovoljne, a verovatno imaju aplikacije koje koriste paralelni rad i više jezgara.

Povećanje širokog pojasa

Za većinu ljudi sa skromnim korišćenjem do srednjeg nepotrebno je i ne daje nikakvu korist. Ja imam jedan PC , drugi koristim samo za testiranje Windows -a 8, plus jedan iPhone i iPad koji mnogo ne koristim. Nisam video nikakve koristi od prelaska sa 20 na 50 MB . Tačno, preuzimanje je bilo sjajno, čak do dva MB brzine za neke torente. Ali ipak, slično mrežnom hardveru, ograničavajući faktor je bila brzina diskova. 

Windows 7

Zar nije očigledno? U redu, da zanemarimo korisnički interfejs, Windows 8.1 je sasvim pristojan operativni sistem. Razmislite o ovome: WZOR , jedan ruski izvor tračeva o Windows -u koji se pokazao pouzdanim još od vremena Viste , tvrdi da će Windows 9 doći mnogo pre nego što se očekivalo i da će se vratiti na Aero interfejs.

SSD disk preko 256 GB

Ovo se odnosi na malobrojne koji još uvek koriste stoni/ tower PC , pošto sada laptopovi dominiraju i obično imaju mesta samo za jedan disk. SSD diskovi nisu sve jeftiniji ako su veći, kao što je to slučaj sa HDD diskovima. Ako duplirate kapacitet HDD diska od 1 TB na 2 TB , cena ide od 69,99 dolara na 99,99 dolara, približno. Ako duplirate kapacitet SSDP diska, i cena se duplira: od približno 100-120 dolara na 220-250.

2394-8-proizvoda-sa-cijom-zamenom-ne-treba-zuriti