Ažurirana politika privatnosti na Facebook -u verovatno iduće nedelje

Facebook zaključuje primanje napomena i komentara o predloženim izmenama njihove politike privatnosti, pa se tokom iduće nedelje očekuje odluka da li su potrebne dodatne izmene te politike na osnovu povratnih informacija od korisnika.

Predložene izmene politike korišćenja podataka i izjave o pravima i odgovornostima na Facebook -u kritikovalo je šest grupa, koje su u sredu pisale Saveznoj trgovačkoj komisiji SAD da se planiranim izmenama krši nagodba o privatnosti korisnika iz 2011. godine između Facebook -a i te komisije.

Prema predloženim izmenama, Facebook smatra da time što pristupe sajtu korisnici „dozvoljavaju da neko preduzeće или drugi entitet plati nama ako prikaže vaše ime i/ili vašu sliku sa informacijama или sadržajem vašeg profila, bez ikakve kompenzacije za vas“.

„Odredili smo vreme za razmatranje korisničkih komentara kako bismo utvrdili da li su neophodne još neke izmene i nadamo se da će taj proces biti završen tokom sledeće nedelje“ izjavili su u Facebook -u u četvrtak.

Period određen za komentare je zaključen kako je bilo predviđeno, pošto je kompanija 29. avgusta zatražila povratne informacije u „sledećih sedam dana“.

Izvor: IT NEWS

2314-azurirana-politika-privatnosti-na-facebook-u-verovatno-iduce-nedelje