Četiri najbolja klijenta e-pošte za Windows 11

Упознаћемо вас са најбољим клијентима за проверу и слање е-поште у систему Windows 11.
Без обзира на то да ли сте власник предузећа или запослени, е-пошта је најпрофесионалнији начин комуникације у корпоративном свету. Неопходно је да имате апликацију за е-пошту која је поуздана, безбедна и која обилује јединственим функцијама које вам повећавају продуктивност.
Вероватно сте упознати са класичним Windows апликацијама за е-пошту које су издржале тест времена, али можда је дошло време за напредак и побољшање.

 1. Microsoft Outlook
  Више од две деценије, Microsoft Outlook је једна од најпоузданијих платформи за е-пошту са побољшаним перформансама на глобалном нивоу. Оутлоок је намењен моћним корпоративним корисницима који треба ефикасно да управљају различитим пријемним сандучићима, календарима, контактима и другим подацима.
  Као део услуге Microsoft 365, Microsoft Outlook је још бољи захваљујући додацима који вам омогућавају да постижете одличне пословне резултате. Оутлоок има интерфејс једноставан за коришћење који можете да прилагодите избором теме по жељи, опција команди и стилу организације.
  Захваљујући својим разноврсним функцијама, Microsoft Outlook је платформа која ће испунити потребе сваког пословног корисника. Можете да дефинишете категорије е-поште, да подесите правила пријемног сандучета, да шаљете е-пошту из заједничког пријемног сандучета, да аутоматски не региструјете долазну е-пошту, па чак и да одредите дозволе за приступ порукама, захваљујући подршци IRM (управљање правима на информације).
  Ако у Оutlоок-у постоје неки задаци које обављате прилично често, једноставно можете да подесите аутоматизовану радњу помоћу опције Quick Steps. Outlooк нуди обиље невероватних функција које поједностављују комуникацију и повећавају укупну продуктивност.
  Microsoft Outlook можете да добијете преко наменског плана претплате на Microsoft 365. Microsoft нуди различите личне, породичне и пословне пакете који ће задовољити потребе сваког појединца.
 2. еМ Client
  Ако више волите апликације које вам дају мноштво опција прилагођавања, онда ће вам се свидети еМ Client. Опремљен модерним корисничким интерфејсом који је веома прилагодљив и једноставан за коришћење, еМ Client може да се користи и за праћење обављања задатака поред тога што вам омогућава врхунску пословну комуникацију. еМ Client је веома компатибилан и може лако да се интегрише са многим услугама е-поште, као што су Google, Outlook, Office 365 и многим другим. еМ Client шифрује вашу пошту да би размена била безбедна. Можете да поставите и PGP (Pretty Good Privacy) шифровање.
  еМ client поседује још једну корисну карактеристику, а то је изванредан уграђени алат за превођење који вам омогућава лако превазилажење језичких баријера. Поред тога, можете да одложите долазне поруке (Snooze), аутоматски чекате одговоре на важне поруке е-поште и, што је најбоље, можете чак и да поправите грешке у куцању опозивањем послате е-поште помоћу опције Undo Send (поништи слање).
  Треба напоменути још неке веома корисне могућности, као што су календар и моћни алати за управљање задацима. Можете брзо да наведете предстојеће задатке и да их прегледате у ходу преко бочне траке дневног реда. Задаци које креирате на једном уређају аутоматски ће се синхронизовати са другим пријављеним уређајима.
  Можете лако да интегришете еМ Client календар са алаткама као што су Zoom, Microsoft Teams, Google Meet (између осталих) да бисте управљали заказаним састанцима на мрежи. Такође можете да интегришете стандардне услуге за ћаскање као што су Google Hangouts, Jaber итд.
  У поређењу са другим клијентима е-поште, еМ Client вам даје више опција за коришћење контаката. Можете лако да видите све прилоге које сте поделили са одређеним контактом, па чак и да брзо прегледате историју комуникације.
  еМ Client је бесплатан за појединачне кориснике, али бесплатна верзија не дозвољава комерцијалну употребу и ограничена је на два налога е-поште. Уз то, у бесплатној верзији пропуштате многе додатне функције. Ако желите да искористите све функције овог клијента, онда би требало да се определите за Про верзије за пословне и појединачне кориснике.
 3. Windows Mail
  Чим је компанија „Мајкрософт“ представила лакшу апликацију Windows Mail уз Windows 10, постала је једноставан, али користан клијент е-поште за обичне кориснике. Апликација Мail у оперативном систему Windows 11 идентична је свом пандану у систему Windows 10.
  Апликација Windows Mail је клијент е-поште који управља порукама на једноставан начин и лако се користи. Можете да конфигуришете Microsoft Outlook, Gmail i Office 365 налоге е-поште поред типичних Microsoft Exchange i POP/IMAP налога. Можете да користите Фокусирано пријемно сандуче да бисте аутоматски одвојили важне поруке е-поште у друго пријемно сандуче.
  Ако желите да приступите својим контактима или календару, можете да покренете апликацију People и апликацију Calendar из оперативног система Windows 11. Нажалост, не можете да приступите контактима и календарима у оквиру апликације Mail.
  Иако Мail нема неколико основних функција које се сматрају стандардним у другим клијентима е-поште поменутим на овој листи, ипак, треба напоменути да је изузетно лаган клијент е-поште који поједностављује слање и примање е-поште. Апликација Мail је бесплатна за коришц́ење у оперативном систему Windows 11 и унапред је инсталирана на свим системима.
 4. The Bat!
  The Bat! је клијент е-поште који је усредсређен на то да вашу комуникацију учини безбедном помоћу шифровања с једног краја на други. Поред тога што пружа најсавременију безбедност за е-пошту, поседује и многобројне функције које ће вам олакшати рад.
  Можете безбедно да поставите више налога е-поште и једноставно им приступите на једном месту. Подржава налоге е-поште који користе IMAP, POP3, MAPI и Microsoft Exchange. Кориснички интерфејс је једноставан за прилагођавање и омогућава неколико различитих опција персонализације. Већину текстуалних поља можете брзо да прилагодите уз само неколико кликова.
  Требало би посебно да истакнемо моћне филтере уграђене у The Bat! због којих је организовање и преузимање огромног броја порука е-поште брзо и ефикасно. Још једна фантастична карактеристика клијента The Bat! је јединствени MailTicker који додаје хоризонтални банер на екран и садржи најновије непрочитане поруке и унапред дефинисане брзе поступке за сваку е-пошту.
  The Bat! можете да користите ако купите издање Home или Professional уз једнократну накнаду. Можете да користите и бесплатну пробну верзију да бисте се боље упознали са овим безбедним клијентом е-поште пре него што га купите.
  Најбоље апликације за е-пошту за Windows 11
  На тржишту постоји много доступних апликација за е-пошту за стоне рачунаре, али избор оне праве понекад може да буде прилично тежак. Ако вам је потребан клијент е-поште у пословне сврхе, требало би да размотрите Microsoft Outlook тако што ћете купити Microsoft 365.
  С друге стране, ако вам је потребан клијент е-поште за личну употребу и мала предузећа који добро функционише, препоручујемо еМ Client, али ако желите да користите робусног и надмоћног клијента е-поште, онда је можда најбоље да изаберете The Bat!.