Čitate pored bazena: tablet или čitač za e-knjige?

Šta savetujete? Ima li smisla da imam i tablet( iPad Mini ) i čitač za e-knjige ( Kindle  mi nude za 69 dolara)?

Sasvim razumem vašu dilemu da li da trošite na još jedan uređaj, pogotovo kad se uzme u obzir da ste verovatno platili preko 300 dolaza za svoj iPad Mini .

Ali mada se tablet kao što je iPad može koristiti za čitanje e-knjiga, on nije idealan za sve situacije. Nažalost, za čitanje pored bazena, na plaži, или u parku, tablet nije najbolje rešenje kada ste direktno izloženi suncu. To je zato što iPad Mini i ostali tableti koriste LCD ekrane, koji imaju pozadinsko svetlo. To je odlično za čitanje u mraku или na slabom svetlu, ali je užasno na jarkom suncu, nešto malo bolje u senci.

Srećom za vas, Amazon Kindle je odlično rešenje, jer koristi tehnologiju koja se zove e-mastilo ( e-ink ), jer čitate sa ekrana koji nema pozadinsko svetlo. Takva stranica na Kindle ekranu izgleda isto kao stranica u knjizi. To je odlično za čitanje na suncu, a i inače mnogo manje zamara oči od čitanja sa LCD ekrana.

Ipak, za čitanje časopisa sa mnogo grafike i slika, bolje rešenje je tablet. Takođe postoji situacija kada je za čitanje knjige tablet bolji nego Kindle , a to je u krevetu kada vaš partner hoće da spava. Lakše je čitati sa tableta koji ima pozadinsko svetlo nego kačiti razne dodatke na Kindle .

Neki ljudi radije imaju samo jedan uređaj za sve potrebe, dok drugi smatraju da vredi kupiti specializovan čitač za e-knjige, pogotovo za čitanje van kuće. Zato je moj savet da kupite taj Kindle od 69 dolara. Verovatno nećete zbog toga osiromašiti, a ostaje vam iPad za određene situacije. Osim toga, verovatno ćete na plažu radije da ponesete Kindle od 69 dolara nego iPad Mini od 329.

Izvor: CNET

2269-citate-pored-bazena-tablet-ili-citac-za-e-knjige