Dosadio vam spam? Delite e-mail adrese za jednokratnu upotrebu

Proširenje pretraživača iz firme Abine omogućava korisnicima bolju kontrolu nad ličnim informacijama. Besplatna verzija omogućava generisanje jedinstvene alias e-mail adrese koju korisnik može da ponudi, na primer, na veb sajtu za e-trgovinu ako se plaši da će kasnije dobijati previše poruka.

MaskMe prosleđuje poruke sa alias adrese na korisnikovu redovnu adresu. Korisnik onda može da prekine prosleđivanje ako ga nervira neki određeni pošiljalac.

Besplatna verzija takođe ima i generator snažnih lozinki i bezbedno spremište za te lozinke, što je servis dostupan i u mnogim drugim proizvodima. MaskMe šifruje informacije naloga pa ih zatim automatski popunjava u obrasce.

Abine se nada zaradi od premium verzije koja košta pet dolara mesečno i koja sadrži još nekoliko drugih alata.

Jedan od tih alata omogućava korisniku da daje prodavcima „virtualni“ broj kreditne kartice. Abine povezuje virtualni broj sa pravim brojem kreditne kartice. Trgovac nikad ne vidi pravi broj, što predstavlja zaštitu od hakera i od kradljivaca podataka. Korisnik može da ograniči koliko trgovac može da naplati sa kartice, a takođe i da deaktivira broj odmah nakon kupovine.

Izvor: IT WORLD

2274-dosadio-vam-spam-delite-email-adrese-za-jednokratnu-upotrebu