E3 2017: Ljubitelji kompjuterskih igara uputili su se u Los Anđeles da bi se igrali

Ljubitelji kompjuterskih igara širom sveta krenuli su u Los Anđeles na izložbu E3 da bi videli šta ih od igara očekuje do kraja godine. Izložba E3 tradicionalno je događaj koji posećuju proizvođači kompjuterskih igara, ali poslednjih nekoliko godina neki proizvođači su priređivali sopstvene izložbe i prikazivali ih svojim korisnicima uživo na internetu. Ove godine, po prvi put za 24 godine, koliko se izložba organizuje, 15.000 obožavalaca moći će da poseti izložbu, što je protumačeno kao prilagođavanje modernim vremenima koja nastupaju. Izložba E3 je prvobitno zamišljena kao konferencija koja bi povezala kupce sa izdavačima, međutim, proizvodnja kompjuterskih igara se od tada značajno promenila. Organizatori su shvatili da bi trebalo da se više približe javnosti i da se prilagode vremenima koja dolaze.

Iako izložba zvanično počinje u utorak 13. juna, mnogi proizvođači, među kojima su Microsoft i Sony, odlučili su da počnu ranije.

Microsoft 

Prošle godine kompanija je objavila da stvara najmoćniju konzolu koja je ikad postojala, a koja ima radni naziv projekat Scorpio. Očekuje se da omogući pokretanje igara ultra visoke definicije 4K i da će biti skuplja od PS4 Pro.

Nintendo

Japanska kompanija je vrlo zadovoljna prodajom konzole Switch ( prodato oko tri miliona komada. Posle uspešnog prošlogodišnjeg predstavljanja igre Legend Of Zelda: Breath Of The Wild, ove godine kompanija će prikazati nekoliko igara za više učesnika: Splatoon 2, Arms and Pokken Tournament DX. Mnogi se nadaju i novoj Pokemon igri.

Virtuelna stvarnost

Kompanija Sony je zadovoljna prodajom opreme za virtuelnu stvarnost za PlayStation 4 pošto su prodali više od milion primeraka. Takvu opremu moraju da prate i odgovarajuće igre koje bi podstakle prodaju.

4402-e3-2017-ljubitelji-kompjuterskih-igara-uputili-su-se-u-los-andeles-da-bi-se-igrali