Google Chrome je upravo dobio veliko ažuriranje koje će vam uštedeti vreme

Pojavljuje se nova bočna tabla u Chrome-u koja će vam olakšati život.
Možda ćemo iza sebe ostaviti one dane kad smo otvarali bezbrojne kartice u pretraživaču, jer je Chrome dobio novu funkciju pretraživanja na bočnoj tabli. Kompanija Google je u nedavnoj objavi na blogu navela ažuriranje pretraživanja koje bi moglo da ima veliki uticaj na svakodnevnu upotrebu, a pored njega i nekoliko drugih korisnih novih funkcija.
Izuzetno je korisno, kako za poslovne ljude, tako i za studente, kad im se pojavljuje sekundarni prozor za pretraživanje na istom ekranu. Na primer, akademska istraživanja i reference mogu da se upoređuju i paralelno istražuju, dok oni koji su u potrazi za zaposlenjem mogu da provere činjenice u hodu. Uz to, sada će vam biti mnogo lakše da prelazite sa jedne na drugu onlajn prodavnicu da biste pronašli najbolju ponudu.
Kako se koristi nova bočna tabla u Chrome-u
Da bi koristili funkciju bočne table, oni koji pretražuju internet uz pomoć Chrome-a prvo bi trebalo da pretražuju veb kao i obično, a zatim, pošto izaberu rezultate, kliknu na logotip „G“ u traci za pretraživanje. Tada se otvara drugi primerak Google-a na bočnoj traci, koji prikazuje termin koji ste prethodno pretraživali.
Kad izaberete rezultat pretraživanja na bočnoj tabli, on će se pojaviti umesto vašeg glavnog prozora i prikazati novu veb-stranicu. To bi moglo značajno da umanji napor koji ulažete pri prelaženju sa jedne na drugu veb-stranicu. Kompanija tu funkciju opisuje kao „značajan napredak u produktivnosti koji otvara bočnu traku koja sadrži vaše rezultate pretrage. To bi omogućilo brži i lakši prelazak sa jednog rezultata na drugi.”
Proces korišćenja bočne table neodoljivo podseća na pretraživanje polica u biblioteci – možete da otvorite knjigu, vidite da nije ono što vam treba, a zatim je vratite i posegnete za drugom. Sada vam Chrome omogućava da smanjite broj klikova mišem na različite veb-stranice i štedi vam vreme. 
Funkcija je posebno pogodna za obavljanje kupovine na mreži. Veoma jednostavno i lako možete da uporedite cene i ponude različitih dobavljača.
Funkcija Google Chrome Track Price
Google Chrome je takođe dodao novu funkciju „Track Price“ (prati cenu), koja će vam slati e-poruke o promeni cene izabranog proizvoda. Vrlo je zanimljivo da se funkcija pojavljuje baš u vreme sezone ponuda za Crni petak.
Evo kako ona funkcioniše.
Slično kao i bočna tabla, i ova funkcija može da se pronađe u traci za pretraživanje. Dok pregledate proizvod na mreži, jednostavno kliknite na ikonu zvona i dobićete obaveštenja e-poštom kada se cena tog proizvoda promeni. Izbor istog proizvoda kod više prodavaca može da vam omogući da budete sigurni da ćete dobiti najbolju ponudu u svakom trenutku.
Zakačite karticu u Google Chrome-u
Kada radite sa mnogo otvorenih kartica, sasvim je lako da u jednom trenutku u stvari ne znate čemu bi trebalo da pristupite. Chrome dobija funkciju zakačenih kartica, što znači da možete da obezbedite da važne kartice ostanu na početku reda.
Da biste zakačili karticu, jednostavno kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite Pin. Ako vam treba više prostora za važnu karticu, uvek možete ponovo da kliknete desnim tasterom miša na nju i izaberete Move tab to another window.