Google dodaje nove opcije svojoj aplikaciji Gboard

Kompanija Google je danas dodala značajne ispravke svojoj aplikaciji Gboard (pametna tastatura). Od sada aplikacija ima mnoga nova svojstva koja će vam omogućiti da brže komunicirate, a da manje kucate. Pri uvođenju novih opcija, kompanija se oslanjala na mašinsku inteligenciju, koja će vam davati predloge i ispravljati greške dok kucate, međutim, umesto da vam predlaže reči koje treba da unosite, pojavljivaće se cele fraze. Nova aplikacija će vam omogućiti da sami crtate emodžije na ekranu koje možete dodati porukama i predstaviće nove ažurirane kartice za pretraživanje.

Što se tiče opcije za crtanje emodžija, izgleda da je pre u pitanju zabava nego praktična primena. Kad izaberete dugme za crtanje emožija, možete ga direktno na ekranu nacrtati. Aplikacija Gboard će ga prepoznati i prikazati nekoliko rezultata, od kojih izaberete onaj koji ste želeli. Za razliku od većine tastatura koje vam daju predloge za reči dok unosite tekst, nova aplikacija Gboard davaće vam predloge za cele fraze. Za sada je to moguće uraditi na engleskom, dok se takva opcija uskoro očekuje i za većinu drugih jezika. Ova opcija se oslanja na upotrebu mašinske inteligencije, koja zna koje se reči pojavljuju u jeziku i koje verovatno slede za određenim rečima. 

Pretraživanje u aplikaciji Gboard je, takođe, unapređeno najnovijim ažuriranjem pošto će od sada ponuditi nekoliko rezultata kroz koje se možete kretati ako pretragu pokrećete sa tastature. Kartice za pretraživanje će imati bolje interaktivno svojstvo. Kad izaberete karticu, moći ćete da birate da li ćete koristiti mape, pozvati poslovni kontakt или pregledati video sadržaj na YouTube- u. Ažurirana aplikacija podržavaće preko 200 jezika, a ispravke će prvo biti dostupne za operativni sistem android.

4403-google-dodaje-nove-opcije-svojoj-aplikaciji-xa-gboard-xa