Google je svuda

Na ovonedeljnoj konferenciji Google I/O moglo se čuti mnogo zadivljujućih ideja, ali iz svega se moglo uočiti da je kompanija Google nadmašila ostale iz fantastične petorke kojoj pripadaju još kompanije Apple, Facebook, Amazon i Microsoft . Ovih pet američkih giganata oblikuju naš svet prema svojim pravilima i predstavljaju oligopol u proizvodnji softvera i softverskom inženjeringu. Iako se ove kompanije bave i proizvodnjom hardvera, postoje mnogo ozbiljniji proizvođači hardvera kao što su: Intel, AMD, ARM, Qualcomm, Nvidia, Samsung, Tesla, Taiwan Semiconductor, Hon Hai, itd. Ipak, kad govorimo o softveru, uvek prvo pomislimo na pet veličanstvenih.

Sandar Pikaj je u uvodnoj reči istakao da u svetu postoji više od dve milijarde aktivnih android uređaja. Većina organizacija tek počinje da razmišlja i razgovara o mašinskom učenju, a Google je taj proces već uveo u široki raspon svojih proizvoda od opcije pametnih odgovora u android operativnom sistemu do poluautomatskog deljenja fotografija, prepoznavanja glasa i prevođenja, procesne jedinice tensor i konačno do najvećeg napretka u mašinskom učenju koji se očekuje ove godine.

Google je svuda. Pre nekoliko dana spomenuli smo fantastične uređaje ove kompanije, ali postoji jpš jedna koja će oblikovati našu budućnost. To je Project Tango je nastao kao inicijativa kompanije za razvoj proširene realnosti. Ovaj projekat ima mogućnost trodimenzionalnog skeniranja i prenošenja okoline u kojoj se nalazite na telefon u realnom vremenu или stavljanje dinamičnih virtuelnih objekata, odeće, na primer, na nepokretne objekte, recimo, na lutke, u realnom vremenu.

Iako petorka želi da napravi naš svet prema svojim pravilima, ipak, treba reći da žele da izmene život svakog od nas uz veoma čudnu ponudu: prepustite se voljno i potpuno našem ekosistemu i mi ćemo vam poboljšati kvalitet života.

4361-xa-google-xa-je-svuda