Google kao proksi server

Nekoliko načina da vam Google pomogne da pristupite sadržajima i preuzmete blokirane fajlove

Mnoge mreže ograničavaju pristup nekim sajtovima, ali u nekim slučajevima Google može da vam pomogne, da posluži kao proksi server (ili posrednik) i pribavi vam veb stranice i  fajlove, mimo tih ograničenja.

U blogu Digital Inspiration opisana su tri načina da se Google upotrebi kao proksi server. U jednom, koristi se Google Translate URL tako da se za odredišni jezik postavi jezik veb stranice a za izvorni jezik se stavi nešto drugo. Tako se zadržava izgled veb stranice, pod uslovom da taj konkretan domen nije blokiran kod vas. Na primer, ovako nekako biste postavili prevodilački URL kao “ en “ za engleski a izvorni kao „ja“ za japanski:

http://translate.google.com/translate?sl=ja&tl=en&u=http://primer.com/

Kao proksi može da se koristi i servis Google Mobilizer . Taj servis je ukinut na glavnom Google sajtu ali je još uvek dostupan iz drugih zemalja. Na ovaj način se gube CSS parametri, ali može da bude korisno ako vam treba samo tekst sa stranice. (Više detalja na adresi http://www.labnol.org/internet/google-proxy-server/28112/)

Međutim, najkorisniji trik je Google Modules . To je jedini Google proksi, kako tvrdi Digital Inspiration , koji omogućava preuzimanje fajlova, kao što su PDF i MP4 video. Ide ovako:

http://www.gmodules.com/ig/proxy?url=http://primer.com/

Izvor: IT WORLD

2271-google-kao-proksi-server