Gugl mape dobijaju novu funkciju

Kompanija „Gugl“ je u utorak najavila nekoliko novih svojstava koje će se pojaviti u aplikaciji Gugl mape. Naime, moći ćete da koristite mape i u zatvorenim prostorima, kao što su, recimo, aerodromi, tržni centri i železničke stanice. Kompanija je tu funkciju istakla kao najzanimljiviju s obzirom na to da je usmeravanje u zatvorenom prostoru omogućeno korišćenjem proširene stvarnosti, koja prikazuje strelice, oznake i putokaze na ekranu telefona da bi vam pokazala kuda treba da idete.

Ažurirana funkcija Live View AR , koja digitalnim vodičima pokriva putokaze iz stvarnog sveta da bi vam pružila uputstva dok gledate kroz ekran telefona, sada radi i u zatvorenom. Dakle, recimo da ste na aerodromu i treba da pronađete izlaz ka avionu или bankomat. Tražite ono što vam je potrebno na Gugl mapama, a oznake će vas navoditi strelicama i drugim digitalnim putokazima. Svojstvo Live View za Gugl mape prvi put je pokrenuto za Android i iPhone 2019. godine, ali u početku je pružalo takve smernice samo na otvorenom. Svojstvu Live View možete da pristupite tako što ćete potražiti ono što vam je potrebno na Gugl mapama na telefonu, dodirnuti Directions, a zatim, kada je dostupno, dodirnuti opciju Live View pored opcije Start.

Kompanija je najavila da će svojstvo prvo biti dostupno u nekim tržnim centrima u Čikagu, Long Ajlendu, Njujorku, Los Anđelesu, Njuarku, Nju Džersiju, San Francisku, San Hoseu, Kaliforniji i Sijetlu. U narednim mesecima moći će da se koristi i na aerodromima, tržnim centrima i tranzitnim stanicama u Tokiju i Cirihu. Na kraju će i drugi gradovi i lokacije moći da podrže spomenutu funkciju. Veliko ažuriranje Gugl mapa obuhvata i još neke funkcije i svojstva koji će biti predstavljeni u narednim mesecima, kao što su informacije o kvalitetu vazduha, integracija sa prodavnicama namirnica u kojima možete preuzeti ono što ste naručili preko interneta i opcija koja vam omogućava da izaberete putanju koja je ekološki najprihvatljivija.

6313-gugl-mape-dobijaju-novu-funkciju