Hoćete da zaštitite svoj Android telefon?

Unapred instalirane koještarije u mnogim Android telefonima nisu samo dosadne – one takođe često otvaraju velike bezbednosne pukotine. Evo kako da se rešite tih nepotrebnih stvari da bi vaš telefon uvek bio u odličnoj formi. Problem nepotrebnih stvari je mnogo gori nego što mislite. Nova istraživanja u odeljenju za računarske nauke na Državnom univerzitetu Severne Karoline nalaze da su mnogi popularni Android telefoni ranjivi zbog bezbednosnih pukotina koje uvode unapred instalirane aplikacije koje vam nisu potrebne. Evo kako da ih se rešite.

Najpre, idite na Settings. Meni Settings ćete naći u App Menu . Kad ste tamo, pređite na “ Apps „. Zavisno od vašeg telefona, možda se zove “ Manage Apps „, или čak “ Application Manager „.

Sada se premestite na spisak All apps . Pomerajte se po spisku, pa kad nađete aplikaciju koja vam ne treba, kucnite na nju. Pojaviće se stranica App Info . Ako ta aplikacija nije prava koještarija, imaće i dugme Uninstall . Jednostavno kucnite to dugme da deinstalirate aplikaciju. Ali ako je to prava koještarija, ona nema dugme Uninstall . Međutim, postojaće dugme “ Uninstall updates “ или Disable . Ako postoji to dugme, kucnite njega. Dugme se menja u Disable . Kucnite dugme Disable . Tako ćete onemogućiti aplikaciju, pa se od sada ona neće pokretati u pozadini. Kada onemogućite aplikaciju, niste je uklonili iz sistema, što znači da će ona i dalje zauzimati prostor. To ne bi trebalo da predstavlja problem, važno je da ne bude aktivna.

Izvor: IT WORLD

2379-hocete-da-zastitite-svoj-android-telefon