HP povlači više od 100.000 baterija

HP povlači više od 100.000 baterija zbog mogućeg pregrevanja. Povlačenje se širi od slučaja kod HP u junu. Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda kaže da laptop baterije mogu predstavljati „opasnost od vatre i opekotina.“ Samsung nije jedini imao nevolje sa baterijama.

HP je opozvao više od 100.000 litijum-jonskih baterija koje se koriste u njihovim notebook računarima, navodi se u obaveštenju od utorka od strane Komisije za sigurnost potrošača. Povlačenje je počelo od jednog slučaja kod HP u junu, kada je više od 41.000 baterija povučeno u SAD. Razlog je, kaže Komisija, moguće pregrevanje koje može predstavljati „opasnost od vatre i opekotina.“ Uređaji na koje se odnosi opoziv obuhvataju HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario i HP Pavilion laptop računare kupljene u periodu od marta 2013. do oktobra 2016. godine. Laptopovi su u rasponu od 300 do 1.700 dolara, ali baterije su takođe prodavane i odvojeno za 50 do 90 dolara.

„Potrošači bi trebalo da odmah prestanu da koriste opozvane baterije, izvade ih iz notebook računara i obrate se da HP besplatno zameni baterije,“ glasi obaveštenje. Dok kupci ne dobiju novu bateriju, oni treba da koriste noutbuk samo tako da ih ih uključe u AC adapter, dodaje komisija. Pogođeno je bilo manje od 1 odsto HP laptop računara prodatih u tom intervalu, rekao je portparol HP.

Izvor: CNET

4241-xa-hp-xa-povlaci-vise-od-100-000-baterija