Još šestorica uhapšenih u uzbudljivoj krađi od 45 miliona dolara iz bankomata

Još šest navodnih učesnika međunarodne krađe od 45 miliona dolara iz bankomata uhapšeno je u ponedeljak, od kojih su jednog fotografisali kako stavlja 800.000 dolara u kofer, izjavili su savezni javni tužioci u Njujorku. Optuženi se terete za članstvo u Njujorškoj ćeliji koja je koristila lažne kartice i podizala na milione dolara iz više od 100 bankomata u roku od nekoliko sati.

Hakeri su podizali limite za podizanje ovih kartica nakon upada na procesore Visa i MasterCard kreditnih kartica u SAD i Indiji, koji obrađuju transakcije za banku Muscat , sa sedištem u Omanu, i  Nacionalne Banke Ras Al-Khaimah PSC , poznate takođe kao RAKBANK , u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Jedan od optuženih, Franjul navodno je spakovao 800.0000 dolara gotovine u kofer i dao ga jednom od zaverenika koji se zatim popeo na autobus za Floridu. Gotovinu je trebalo da isporuči Albertu Yusi Lajud-Peñi , jednom od osmorice optuženih u maju, ali za koga je kasnije utvrđeno da je ubijen aprila u Dominikanskoj Republici. Kancelarija tužioca objavljuje iPhone fotografiju koju je snimio jedan od zaverenika na kojoj se navodno vidi kako Franjul drži novac. Pripadnici Njujorške ćelije trošili su dobijeni novac u skupim noćnim klubovima i na kupovinu luksuznih automobila i satova.

Izvor:   IT WORLD

2385-jos-sestorica-uhapsenih-u-uzbudljivoj-kradji-od-45-miliona-dolara-iz-bankomata