Jul je razočarao u poslovima igara

I pored pobeda za Xbox 360 i 3DS , poslovi igara su loše prošli u julu. Ukupna prodaja fizičkih igara, što uključuje hardver, softver na disku i opremu, dostigla je tek 443 miliona dolara u SAD tokom jula, otkriva istraživačka firma NPD . To iznosi pad od 19 procenata u odnosu na isti period prošle godine. Prodaja hardvera je dostigla svega 99,4 miliona dolara, a prodaja softvera jedva 222,3 miliona dolara.

Microsoft Xbox 360 je prošlog meseca bio najprodavanija konzola, sa ukupno 107.000 komada. To je tridesetprvi mesec za redom da se Xbox 360 najbolje prodaje. Međutim, Nintendov 3DS je u julu bio najprodavanija hardverska platforma. Nintendo nije otkrio koliko komada je prodao tokom meseca. Ni Nintendo ni Soni nisu otkrili koliko konzolnih jedinica su prodali u julu.

Nije iznenađenje da se industrija igara malo srozala tokom poslednjeg meseca. Statistike potvrđuju da su letnji meseci u pravilu teški za poslove igara, a pošto se za nekoliko meseci očekuju nove konzole, potrošači se možda uzdržavaju od trošenja u očekivanju da se pojave Xbox One i PlayStation 4.

Izvor: CNET

2305-jul-je-razocarao-u-poslovima-igara