Kako da besplatno preuzmete i koristite Microsoft Word

Ne morate ništa da platite da biste koristili Microsoft Word  

Microsoft Word je najpoznatija aplikacija za obradu teksta na planeti, a decenijama je i osnovna aplikacija, kako za kućnu, tako i za poslovnu upotrebu. Međutim, sve vreme je program bio sakriven, ali i zaštićen, možemo reći, „platnim“ zidom. Sve je, ipak, malo drugačije u sadašnjim okolnostima. Naime, nisu svima potrebne baš sve или najsloženije funkcije Microsoft Word -a, a ako uzmemo u obzir alternativne programe na mreži, kakav je, recimo Google Docs , koji je dostupan za korišćenje potpuno besplatno, plaćanje upotrebe Microsoft Word -a nema toliko smisla kao nekada. Donosimo vam dobru vest, a to je da sada Microsoft Word možete da koristite potpuno besplatno. Iako postoje određena ograničenja što se funkcija tiče, ipak više ne morate da kupujete kopiju programa, niti morate da se prijavite na nalog Microsoft 365 da biste koristili Microsoft Word .

Kako da besplatno koristite Microsoft Word u okruženjima Windows 10 , Mac, Chrome OS i Linux .

Ako ne želite da platite korišćenje Microsoft Word -a, onda ga je najlakše koristiti u veb pregledaču. Bez obzira na to da li ste u okruženju Windows 10 , Mac, Chrome OS или Linux , i koristite Google Chrome , Microsoft Edge , Safari или bilo koji drugi glavni pregledač, možete da pristupite besplatnoj verziji Microsoft Word -a. Sve što vam je potrebno je Microsoft nalog i internet veza. Kad to obezbedite, idite na zvaničnu veb-stranicu Office u izabranom pregledaču, unesite podatke za prijavljivanje i izaberite Microsoft Word . Opcija Office Online, pored programa Word, nudi i ostale aplikacije, kao što su Excel , PowerPoint i još mnogo toga čemu možete potpuno slobodno da pristupite.

Microsoft Word na mreži koristi se slično kao i Google Docs , jer se, dok radite, automatski stvaraju rezervne kopije u oblaku, odnosno, na lokaciji OneDrive . Uz to, imate mogućnost da sarađujete sa drugim ljudima u realnom vremenu. Ovo nije potpuna verzija Microsoft Word -a, ali izgleda isto kao i uobičajena verzija i ima sve osnovne pakete funkcija koji su potrebni većini korisnika.
Kako da besplatno koristite Microsoft Word u okruženjima iOS i Android.

Naprednije funkcije su dostupne korisnicima sa pretplatom na Microsoft 365 , ali ako vam je na pametnom telefonu или tabletu potreban samo pristup osnovnim funkcijama Microsoft Word -a, nećete imati nikakvih problema. Program možete da preuzmete или u Epl prodavnici ( Apple App Store) или u Gugl prodavnici (Google Play).  Iako vam možda nije najudobnije da koristite program na pametnom telefonu или tabletu, ipak je moguće, a pored svega, besplatno je. Ranije je kompanija imala samostalnu Word aplikaciju za iOS i Android, ali sada je za mobilne uređaje spojila Word sa programima Excel i PowerPoint u jednu aplikaciju Microsoft Office .

Kao i u prethodnom slučaju, potrebno je da se prijavite sa Microsoft nalogom da biste dobili besplatan pristup osnovnim funkcijama. Pri tom, omogućena vam je i saradnja sa drugim korisnicima na mreži, pravljenje rezervnih kopija na OneDrive-u, a možete da kreirate i PDF datoteke iz dokumenata.

Rezime

Ne samo da više ne morate da plaćate da biste koristili Microsoft Word , već ne postoji ni zahtev da ga instalirate ako ga koristite na računaru. Razvoj aplikacije zasnovane na pregledaču za korisnike sistema Windows 10 , Mac, Linux i Chrome OS olakšava vam samostalni i timski rad. Mobilna aplikacija, takođe, omogućava besplatan pristup osnovnim funkcijama za uređivanje „u pokretu“, a za sve to vam je potreban samo Microsoft nalog da bi se sve sinhronizovalo.

6336-kako-da-besplatno-preuzmete-i-koristite-xa-microsoft-word-xa