Kako da pristupite memoriji Windows računara pomoću Android telefona

Trebalo bi daljinski da pristupite datotekama uskladištenim na Windows računaru preko Android uređaja? Evo kako to možete da uradite.
Ponekad može da vam bude prilično teško da pristupite datotekama uskladištenim na Windows stonom ili prenosivom računaru pomoću Android telefona. Postoji nekoliko metoda koje možete da koristite da biste to uradili, ali aplikacija PC Remote za Android može zaista da vam pojednostavi proces podešavanja bez obzira na to kakvu vezu uspostavljate.
Objasnićemo vam kako možete da pristupite skladištu na Windows računaru da biste delili datoteke sa Android telefonom.
Kako da pristupite skladištu računara pomoću Android telefona
U ovom uputstvu, koristićemo PC Remote, jednu od najboljih aplikacija nezavisnih proizvođača za daljinsko upravljanje računarom da bismo pristupili opciji This PC na Windows računaru. Potrebno je da preuzmete dve aplikacije: PC Remote Receiver na računar i PC Remote na Android telefon. Obe aplikacije su besplatne, a Android aplikacija ima opcije za kupovinu u aplikaciji.
Aplikacije nude četiri načina za pristup datotekama na računaru: Wi-Fi, Bluetooth, USB i QR skeniranje. Jednostavne su za korišćenje, korisnički interfejs je minimalan i lak za navigaciju, a proces povezivanja je jednostavan. Postoje i opcije za upravljanje datotekama, uključujući brisanje, preimenovanje i kreiranje prečica.
Prvi korak: Povežite računar i telefon
Pošto ste preuzeli obe aplikacije, potrebno je da ih pokrenete i pratite navedene korake da biste uspostavili vezu između računara i Android telefona. Postoje četiri načina za uspostavljanje veze.
Ako koristite Bluetooth:
Omogućite Bluetooth na računaru kao i na telefonu.
Na početnoj stranici Android aplikacije izaberite opciju Connect.
U meniju Options dodirnite ikonu Bluetooth i izaberite svoj računar sa liste dostupnih uređaja.
Ako vaš telefon i računar koriste istu bežičnu mrežu, možete da ih uparite tako što ćete izabrati Wi-Fi umesto ikonu Bluetooth i zatim izabrati svoj računar sa liste dostupnih lokalnih računara.
Ako ne želite da koristite bežični metod, možete da povežete telefon pomoću USB kabla na sledeći način:
Povežite USB kabl sa telefonom i uključite ga u računar.
U mobilnoj aplikaciji dodirnite Connect i izaberite USB režim dodirom na ikonu USB.
Aplikacija će od vas tražiti da omogućite USB povezivanje na telefonu, a kada to učinite, uparivanje će se završiti.
Osim ove tri metode, postoji i opcija za uparivanje pomoću skenera QR koda:
Izaberite opciju Generate QR Code u meniju Local Connection u aplikaciji PC Remote Receiver. Prikazaće se QR kôd na ekranu računara.
U mobilnoj aplikaciji dodirnite Connect to PC u meniju načina povezivanja. Otvoriće se skener na telefonu.
Skenirajte QR kôd i veza će biti uspešna.
Savet
Ako se suočite sa bilo kakvim problemima pri uparivanju, na primer, naziv uređaja se ne prikazuje na listi ili se pojavljuje greška pri povezivanju, izađite iz mobilne aplikacije, uklonite je iz menija Recent, prinudno zausta