Kako da šaljete velike datoteke putem interneta

Pokušavate nekako da se snađete i pošaljete velike datoteke preko mreže? Gmail i Yahoo imaju ograničenje od 25 MB , ali ne brinite; postoje i drugi načini da pošaljete sve ono što želite, a da pri tom ne dobijete poruku o grešci. Da li ste nekada pokušali da nekom pošaljete datoteku e-poštom, a da vam usluga e-pošte kaže da je datoteka suviše velika? Problem se često javlja i isto toliko često izaziva bes pošiljaoca. Većina usluga e-pošte i softvera ograničavaju veličinu priloženih datoteka. Na primer, Gmail i Yahoo ograničavaju veličinu priloženih datoteka na 25 MB , tako da video-sadržaj od 100 MB ne dolazi u obzir. Srećom, usluge e-pošta nisu vaš jedini izbor; mnoge samostalne usluge prenosa datoteka mogu odlično da obave posao. Evo nekoliko načina slanja velikih datoteka putem interneta.

Skladištite datoteke na mreži

Jedno jednostavno rešenje je slanje datoteke u uslugu skladištenja u oblaku da bi druga osoba mogla da joj pristupi i preuzme na svoj uređaj. Besplatne opcije usluge Box (10 GB ), Dropbox (2 GB ), Google Drive (15 GB ), iCloud (5 GB ) i One Drive (5 GB ) nude prostor za skladištenje koji može da reši vaš problem. Međutim, ove usluge, takođe, imaju ograničenja za otpremanje, pa ćete možda morati da nadogradite na plaćeni paket u zavisnosti od vaših potreba.

Gmail

Gmail ograničava priložene datoteke na 25 MB ; bilo šta preko toga se automatski stavlja na Google disk. Proceduru možete da isprobate tako što ćete da otvorite novu poruku e-pošte u Gmail -u, a zatim priložite datoteku koju želite da pošaljete. Ako je datoteka suviše velika, Google će generisati vezu do nje na Google disku. Pošto pokušate da pošaljete svoju e-poštu, od vas će se tražiti da omogućite primaocu pristup datoteci. Datoteka je podrazumevano dostupna samo za pregled. Možete da omogućite osobi da pregleda или uređuje datoteku, ali tada joj potreban Google nalog da bi obavila bilo koju od ovih radnji.

Čim ste postavili dozvole, pošaljite e-poštu primaocu. Primalac, kad dobije poštu, klikne na vezu u e-poruci da bi pogledao datoteku na Google disku. Google može da vas ograniči na 15 GB za besplatni nivo Google diska, ali bilo koji plaćeni paket omogućiće vam da pošaljete do 750 GB dnevno (iako će datoteke veće od ove i dalje proći), sa ukupnim ograničenjem od 5 TB.

Yahoo Mail

Yahoo Mail može da izvede isti trik, ali to je opcija koja je manje naklonjena korisniku. Ako pokušate da pošaljete veliku datoteku preko Yahoo -a, dobićete poruku u kojoj će od vas biti zatraženo da datoteku sačuvate na Google disku или u Dropbox -u. Izaberite željenu uslugu, a zatim ručno pošaljite datoteku na nju. Vratite se na svoju e-poštu, kliknite na File Attachment (Prilog datoteke) i izaberite Share Files From Google Drive (Deljenje datoteka sa Google diska) или Share Files From Dropbox (Deljenje datoteka sa Dropbox a). Kad izaberete datoteku, ona će se prikazati kao prilog e-pošte. Čim pošaljete vašu e-poštu, primalac može da klikne na priloženu datoteku da bi je pogledao na Google disku или u Dropbox -u.

Outlook

Outlook vam omogućava da priložite datoteku do 33 MB . Ako pokušate da pošaljete nešto veću datoteku, program će zatražiti da datoteku otpremite i delite preko One Drive -a. Izaberite tu opciju, a zatim sastavite poruku i pošaljite je. Primalac, zatim, može da otvori i pregleda datoteku iz vašeg One Drive prostora.

Koristite lokaciju za prenos datoteka

Umesto da se oslanjate na e-poštu, možete da se obratite nezavisnoj veb-usluzi za prenos datoteka. Otpremite datoteku koju želite da pošaljete i unesite svoje ime i adresu e-pošte zajedno sa imenom i adresom primaoca. Datoteka se čuva na veb-lokaciji, dakle, nalazi se na mreži, i primaocu šalje vezu za preuzimanje. Kolika može da bude datoteka? To zavisi od usluge i onoga što ste spremni da platite.
DropSend

Veb-lokacija za prenos datoteka DropSend omogućava vam da sastavite e-poštu primaocu i priložite datoteku koju želite da pošaljete. Primalac prima e-poštu sa vezom do datoteke za pregled или preuzimanje. DropSend nudi tri opcije, a svaka zahteva pretplatu. Osnovna opcija koju treba da platite pet dolara mesečno, daje vam 10 GB skladišta na mreži i mogućnost da pošaljete do 25 datoteka mesečno. Za devet dolara mesečno, dakle, standardni paket nudi 25 GB prostora za skladištenje sa čak 50 poslatih datoteka uz određene bonus funkcije. Profesionalni paket za 19 dolara mesečno daje vam 25 GB prostora za skladištenje sa neograničenim brojem poslatih datoteka svakog meseca i mnoštvom naprednih funkcija.

MyAirBridge

Pomoću usluge MyAirBridge možete da otpremite datoteku i pošaljete vezu e-poštom do određenog primaoca или jednostavno otpremite datoteku i generišete vezu koju želite da delite sa bilo kim. Datoteku od 20 GB možete besplatno da pošaljete. Osnovni paket od 2,99 dolara mesečno pokriva datoteke do 50 GB , Pro paket koji košta 10,99 dolara mesečno može da pošalje datoteke do 70 GB , a paket Enterprise od 65,99 dolara mesečno dozvoljava slanje datoteka do 100 GB .

Filemail

Filemail je brza i jednostavna veb-usluga. Popunite obrazac e-pošte sa adresom i odredištem, sastavite poruku, priložite datoteku i pošaljite poruku. Vaš primalac, zatim, dobija vezu do datoteke za preuzimanje или pregledanje na mreži. Besplatna opcija omogućava slanje datoteka veličine do 5 GB , paket Filemail Pro za 10 dolara mesečno podržava datoteke veličine do 25 GB , a paket Business, koji košta 15 dolara mesečno, prihvata datoteke bez obzira na njihovu veličinu.

WeTransfer

WeTransfer je usluga prilagođena korisnicima koja je popularna kod mnogih. Treba samo da izaberete datoteku koju želite da pošaljete sa računara, a zatim dodajte adrese e-pošte i sastavite poruku. Kliknite na dugme Transfer (Prenesi) da biste datoteku poslali primaocu.

Besplatni WeTransfer nalog, koji podržava oglase, dozvoljava slanje datoteka veličine do 2 GB . Ne morate da otvorite nalog, ali gosti moraju da unesu verifikovani kod e-poštom za svaki prenos. Za 12 dolara mesečno, nalog WeTransfer Pro omogućava slanje datoteke veličine do 20 GB , kao i druge pogodnosti.

Send Anywhere

Send Anywhere je usluga za prenos datoteka koja podržava oglase i može besplatno da pošalje datoteke veličine 10 GB . Možete da otpremite datoteku, a zatim je obezbedite šestocifrenim ključem или otvorite nalog da biste generisali vezu za deljenje или poslali e-poštu. Ako treba da prebacite još veće datoteke, opcija Sendy Pro podržava datoteke veličine do 50 GB po ceni od 7,99 dolara mesečno.

Bitwarden Send

Pomoću usluge Bitwarden Send možete bezbedno da delite tekst или datoteke sa drugim ljudima. Deljenje teksta je moguće ako imate besplatan nalog; da biste delili datoteke, morate da nadogradite nalog tako što ćete uslugu plaćati 10 dolara godišnje. Da biste delili datoteku veličine do 500 MB , idite na stranicu Send na sajtu Bitwarden i kliknite na dugme Create a New Send (Kreiraj novu pošiljku). Unesite ime datoteke koju želite da delite, a zatim priložite datoteku. Možete da podesite određene opcije za deljenje datoteke, kao što su datum brisanja, datum isteka i lozinka. Kada sačuvate novi Send, on postavlja datoteku u Bitwarden. Vezu, zatim, šaljete drugim ljudima, a oni preuzimaju datoteku preko te veze.

Wormhole

Wormhole je jednostavna, ali efikasna veb-usluga koja vam pomaže da bezbedno delite datoteke veličine do 10 GB koristeći šifrovanje s kraja na kraj i veze kojima automatski ističe rok trajanja. Samo pošaljite datoteku koju želite da delite i generisaće se veza. Podelite tu vezu sa primaocem, koji zatim može da preuzme datoteku. Deljeni link ističe posle 24 sata.

6420-kako-da-saljete-velike-datoteke-putem-interneta