Katastrofalne greške dizajna telefona

Dizajneri često čuju žalbe da su telefoni previše slični. Zato im je u interesu da naprave nešto što će iznenaditi publiku. Ali ponekad želja za različitošću, или pokušaj da se reši dilema sa prostorom, proizvede užasan rezultat. Evo nekih promašaja:

Čudovišni Kyocera Echo sa dva ekrana za po pola slike od ukupno 4,7 inča. Aplikacije sa podeljenim ekranom su dobre samo u teoriji, a niko ne voli šav preko slike.

Nekad su bili moderni mali telefoni. Međutin, HP Veer , sa smešno malim ekranom od 2,6 inča jedva dovoljnim za kucanje, nestandardnim portom za punjenje i zasebnim konektorom za slušalice, je prevazišao sve ostale.

Samsung Galaxy S4 Zoom čija kamera ima optički zum 10 x i pravi fajlove od 16-megapiksela, bedno je nepraktičan hibrid smartfona i kamere, previše težak za dugo držanje i previše glomazan za džep.

Samo po sebi, dugme Facebook na HTC Status -u nije loše, ali mu se žrtvovala veličina ekrana. Trebalo je bar omogućiti horizontalnu sliku.

Kupci moraju da nauče kako da drže aparat iPhone 4 da ne bi pokrili presudnu antenu – i da ih ne uvredi uputstvo – proizvođač greši.

Izvor: CNET

2306-katastrofalne-greske-dizajna-telefona