Kompanija „Majkrosoft“ predstavila novi servis u oblaku za upravljanje poverljivim podacima

„Majkrosoft“ dodaje novu ponudu svojoj Azure porodici u oblaku koja je namenjena kupcima iz američke vlade pod nazivom Azure Government Top Secret . U okviru Azure Government Secret predstaviće još nekoliko usluga. Kompanija otkriva koncept Azure Government Top Secret , novu uslugu u oblaku za one koji treba da upravljaju strogo poverljivim podacima. Nova ponuda pridružuje se postojećoj porodici u oblaku Azure , koja je dostupna korisnicima u vladi Sjedinjenih Država, uključujući Azure Government i Azure Government Secret – zajedno sa javnim oblakom Azure .

Kompanija je trenutno u pregovorima sa američkom vladom kako bi dobila akreditaciju za svoju uslugu u oblaku Government Top Secret . Zvaničnici su 7. decembra rekli da je kompanija nedavno okončala uspostavljanje novih oblasti u oblaku Azure Government Top Secret . Rukovodioci u „Majkrosoftu“ su primetili da postojanje doslednosti u razlikama koje su pojavljuju u oblaku Azure olakšava razvoj na bilo kom mestu, kao i neometano podizanje programiranja u enklave sa višim nivoima klasifikacije.
Kompanija „Majkrosoft“ je danas najavila i novo svojstvo koje će biti dostupno u oblaku Azure Government Secret , za koje su zvaničnici rekli da se koristi u američkom Ministarstvu odbrane, Agenciji za sprovođenje zakona i drugim agencijama. Nova usluga je dobila autorizaciju prema dokumentima DoD Impact Level 6 (koja označava nivo poverljivosti i osetljivosti podataka) i Direktivi obaveštajne zajednice (ICD) 503. Svojstvo virtuelne radne površine (engl. Windows Virtual Desktop) sada je dostupno u usluzi Azure Government i dobilo je visoku akreditaciju FedRAMP, rekli su zvaničnici „Majkrosofta“.

Kompanijina usluga Azure Kubernetes ( AKS ) i Azure Container već su dostupni u oblaku Azure Government. Što se tiče oblasti bezbednosti, Azure Sentinel, njen proaktivan servis za upravljanje bezbednosnim pretnjama i Azure Security Center takođe su već dostupni u programu Government Secret.  Kompanija „Majkrosoft“, takođe, danas najavljuje uspostavljanje zona dostupnosti (engl. Availability Zones) za Azure Government. Zone dostupnosti su napravljene da bi se upravljalo kvarovima u centrima podataka putem redundance i logičke izolacije usluga. Uz to, dodaje i sopstvene vrhunske uređaje za usluge u oblaku Azure , uključujući nedavno najavljeni modularni centar za podatke Azure (engl. Azure Modular Datacenter ) i robusne verzije uređaja Azure Stack Hub, Azure Stack Edge Pro i Azure Stack Edge Mini R koji su kompaniji doneli određenu „stratešku prednost“.

Modularni centar podataka Azure – dostupan na nivoima osetljivosti podataka 5 i 6 – dobija novi mrežni modul visoke raspoloživosti (engl. Network High Availability Module) za mrežnu otpornost uz pomoć većeg broja saradnika za satelitsku vezu u različitim orbitama, kao i modul za napajanje sa visokim performansama (engl. High Availability Power Module). Modularni centar podataka Azure je prenosna verzija Azure centra podataka koji trenutno pokreće Azure Stack i dostupan je kupcima u američkoj vladi, kao i onima kojima su potrebni prenosivi centri podataka koji imaju mogućnost da se povežu pomoću satelitske veze.

Kompanija je objavila vladine najave korišćenja usluga u oblaku u okviru godišnjeg Samita lidera država.

6105-kompanija-majkrosoft-predstavila-novi-servis-u-oblaku-za-upravljanje-poverljivim-podacima