Kompanija Microsoft renovira svoje glavno sedište u Redmondu

Kompanija planira da proširi kompleks svog glavnog sedišta u Redmondu i da u taj poduhvat uloži više milijardi dolara. Pošto joj je potreban prostor za novih 8.000 radnika, kompanija će u sledećih pet do sedam godina izgraditi 18 novih zgrada, dodati 62 hektara renoviranog radnog prostora i uložiti 150 miliona dolara u poboljšanje transporta i objekata za rekreaciju. Neverovatno veliki projekat koji će se prostirati na 180 fudbalskih igrališta počeće u jesen 2018. godine. Izgleda da softverski gigant pomalo pati od zavisti dok sa strane posmatra kako velike kompanije koje se bave savremenih tehnologijama proširuju i osavremenjuju svoja glavna sedišta i tako dospevaju u centar interesovanja javnosti. Dok kompleks kompanije Apple, koji liči na svemirski brod, iznova izaziva divljenje, kompanija Amazon je dospela u žižu javnosti kad je objavila da je u potrazi za gradom u Americi koji bi imao sve potrebne uslove za izgradnju još jednog glavnog sedišta. U međuvremenu, kompanija Google polako otkriva svoj kompleks u Londonu sa bazenom i višenamenskim prostorom za igre u koji je uložila milijardu dolara.

Međutim, za razliku od ovih kompanija, Microsoft ništa ne menja. Kompanija je postala sinonim za Redmond u Vašingtonu, od kad se tamo preselila 1986. godine. Uskoro će delovi kompleksa biti otvoreni za javnost, uključujući i tržni centar na otvorenom površine od skoro jednog hektara u kome će se nalaziti sportski objekti, maloprodajni prostor i pešačke staze. Kompanija tvrdi da će prostor moći da primi 12.000 ljudi. Da bi se olakšao pristup onima koji putuju na posao kolima, garaža će biti podzemna, a preko autoputa VA- 520 biće sagrađen most kojim će se kretati samo pešaci i biciklisti, a sve to kao priprema za laku lokalnu železnicu koja će biti završena 2023. godine.

Takođe se nada da će izazvati naklonost zajednice jer će otvoriti nova radna mesta, posebno u procesu izgradnje. Kompanija je, svakako, već nekoliko puta uspela da se oduži zajednici kroz ulaganja miliona dolara u poslove i povećanja broja radnih mesta i davanja u dobrotvorne svrhe. Podsetimo se da je kompanija Facebook finansirala izgradnju jeftinijih stanova u Istočnom Palo Altu u San Francisku da bi umirila lokalno stanovništvo ogorčeno ogromnim cenama iznajmljivanja nekretnina uslovljenih blizinom Silicijumske doline. Prema rečima predsednika kompanije Microsoft Breda Smita projekat je dobar za njihove komšije u Padžet Saundu.

4667-kompanija-xa-microsoft-xa-renovira-svoje-glavno-sediste-u-redmondu