Konferencija i izložba Inside 3D Printing

3D štampači se koriste za neke neverovatne stvari, ove su se najviše istakle.

Jedna od najvećih prednosti 3D štampe je ukidanje potrebe za složenom izradom delova. 3D štampanje koristi niz metoda i preko 100 materijala, ali osnova je postavljanje slojeva plastike, papira или metala na čvrstoj platformi или na osnovi od specijalnog praha. Za izradu pripremnih slika koriste se CAD programi.

Prošle nedelje je na konferenciji i izložbi Inside 3D Printing Conference and Expo u San Hozeu prikazan impresivan napredak 3D štampe, koja se koristi za sve, od građevina do hrane:

1.  Telo gitare je štampao 3D Systems .

2.  Tortu je štampao 3D Systems , koji takođe razvija tehnologiju za štampanje čokoladnih bombona. 

3.  Industrija biomedicine i medicinskih uređaja su najbrže rastuća tržišta 3D štampe. Stratasys 3D štampači su napravili model arterije, a počinju da prave i delove tela. 

4.  Vazu od keramike štampao je Sculpteo , dobavljač usluga 3D štampe, kao primer korišćenja raznovrsnih materijala i boja.

5.  Štampan u Stratasys -u, spoljni skelet od polimera za devojčicu rođenu sa poremećajem koji joj onemogućava korišćenje ruku. Ovaj spoljni skelet je bio mnogo lakši od metalne verzije.

6.  Prototip bežične bušilice štampao je Stratasys kao prikaz mogućnosti kombinovanja materijala u 3D štampanju jednog objekta. 

7.  Stomatološki kalup štampao je Envisiontec primenom veoma trajnog polimera E-Denstonea.

8.  Prototip bloka motora štampao je Stratasys . Danas svi proizvođači automobila koriste 3D štampanje u procesu projektovanja или u proizvodnji.

9.  Fleksibilan odlivak ljudskog lica napravio je Stratasys primenom tehnologije 3D skeniranja i 3D štampanja. Tako nema potrebe za gipsom i sličnim materijalima.

10. 3D štampana cipela.

11. 3D štampani oklop pametnog telefona.

12. 3D štampani nakit.

13. Veći deo ljudske lobanje može da se napravi 3D štampanjem. Naučnici su uspeli da zamene do 75% lobanje pacijenta.

14. Lanac i zupčanici štampani odjednom. Po dovršenom štampanju, vezivni delovi se uklanjaju.

15. 3D štampana robotska ruka.

16. 3D štampani superheroj.

17. 3D Systems je štampao ceo skuter da bi prikazao da je moguće napraviti veliki prototip koji funkcioniše, a ne samo male predmete.

2349-konferencija-i-izlozba-inside-3d-printing