Lenovo kupuje Motorolu , ali Google zadržava patente

Eto, mislili smo da će ova nedelja biti mirna, ali ne samo da je Google prodao Motorolu Lenovu , nego se Microsoft-ov SkyDrive sada zove OneDrive , a postoji verovatnoća da članarina za Amazon Prime poskupi.

Google je prodao Motorolu Lenovu za 2,9 milijarde dolara. Google zadržava većinu patenata, za koje kažu da su im potrebni za odbranu Android ekosistema. Lenovo dobija severnoameričko proširenje pametnih telefona koje očajnički želi. Kompanija je prošle godine pokušala da kupi BlackBerry , ali je to sprečila vlada Kanade. 

Nakon još jedne bitke oko zaštitnog znaka, bolne za Microsoft , za njihov servis skladišta u oblaku SkyDrive je presuđeno da mu ime previše liči na odgovarajuću ponudu British Sky Broadcasting , pa sada kompanija najavljuje nameru da mu promeni ime. Ove nedelje smo saznali za novo “ratno ime”: OneDrive .

Amazon smatra da malo previše gubi na servisu Prime , koji obuhvata besplatnu isporuku u roku od dva dana kao i striming filmova i iznajmljivanje Kindle knjiga. Servis sada košta 79 dolara godišnje i mogao bi uskoro da skoči na 99 dolara или možda čak na 119 dolara godišnje. Korisnici će verovatno prihvatiti povećanje.

Izvor: CNET

2406-lenovo-kupuje-motorolu-ali-google-zadrzava-patente