Majkrosoftov tekstualni Word dokument u prebacite u PowerPoint prezentaciju

Veštačka inteligencija kompanije „Majkrosoft“ sada može da tekstualni Word dokument na mreži prebaci u PowerPoint prezentaciju koja sadrži slike. Kompanija uvodi novo svojstvo pod nazivom Transform koje omogućava korisnicima programa Word na mreži da tekstualni dokument prebace u PowerPoint prezentaciju sa određenom temom i dizajnom. Nova naredba Transform može se pronaći u Wordu na mreži kad kliknete na File , zatim na Transform i onda na Transform to PowerPoint presentation. Korisnici treba da otvore Word dokument da bi ga pretvorili u PowerPoint prezentaciju. Kad izaberete Transform , a nalazite se u Word dokumentu, treba da izaberete temu prezentacije i zatim pregledate rezultat koji ste dobili u PowerPoint u na mreži. Slajdovi će biti sačuvani u fascikli OneDrive korisnika.

Trenutno je svojstvo Transform dostupno samo korisnicima koji učestvuju u programu Office Insiders , ali ima nekoliko ograničenja. Ipak, kad svojstvo bude usavršeno, koristiće veštačku inteligenciju kompanije da bi se napravila PowerPoint prezentacija na osnovu svih sažetih odeljaka dokumenta sa slikama, ikonicama, video-zapisima, temama i fontovima. Kompanija predlaže korisnicima da testiraju svojstvo tako što će otvoriti Word dokument koji je u najvećoj meri sastavljen od teksta, a zatim, pošto kliknu na Transform , pregledaju kakvu vizuelnu prezentaciju predlaže veštačka inteligencija.

Svojstvo Transform je trenutno dostupno samo na engleskom i ne funkcioniše na pregledačima Internet Explorer i Safari kompanije „Epl“. Pretpostavljamo da funkcioniše na pregledačima Firefox, Chrome, kao i na pregledaću Edge , zasnovanom na Chromium u. Trenutno svojstvo podržava samo prebacivanje tekstualnog sadržaja u prezentaciju, što nije moguće uraditi sa ostalim vrstama medijskih sadržaja. Ipak, sasvim je moguće u tako dobijenu prezentaciju ubaciti video-sadržaje, slike i ostale vrste sadržaja.

Iako je funkcija trenutno dostupna samo u okviru insajderske grupe, iz kompanije poručuju da će i drugi korisnici uskoro moći da je koriste. Nažalost, kompanija nije obezbedila video-prikaz procesa u kome funkcija pretvara veći Word dokument u PowerPoint prezentaciju uz pomoć postojeće veštačke inteligencije. Istraživači u organizaciji OpenAI koju finansira kompanija „Majkrosoft“ je u januaru predstavila Dall -e, odnosno neuronsku mrežu koja može da generiše različite slike iz tekstualnog opisa. Kompanija je godinama proširivala upotrebu veštačke inteligencije u PowerPoint slajdove. Ažurirala je skup funkcija PowerPoint Designer da bi korisnicima predlozima pomogla u procesu pravljenja slajdova sa slikama, pokazala im kako da unaprede čitljivost teksta i kako da dodaju ikonice prezentacijama.

6298-majkrosoftov-tekstualni-word-dokument-u-prebacite-u-xa-powerpoint-xa-prezentaciju