Međunarodni kongres mobilnih tehnologija 2018: Kompanija Huawei se okreće povezivanju tržišta u razvoju

Kompanija je zainteresovana da pomogne lokalnim dobavljačima telefonskih usluga, vladama i privredi da iskoriste bežične internet-veze na tržištima u razvoju i u seoskim sredinama nudeći svoja rešenja i partnerstvo. Kompanija je objavila da je njena inicijativa usmerena na pokretanje digitalne transformacije na tržištima u razvoju i da obuhvata ponudu poslovnih rešenja, modele saradnje i novo privredno okruženje. Kineski internet-gigant je u nedelju organizovao Forum o digitalnim transformacijama kao uvod u Svetski kongres mobilnih tehnologija 2018, koji će se održati u Barseloni. Na Forumu je kompanija objavila svoju nameru da sarađuje sa lokalnim operaterima, vladama i privrednim partnerima u oblikovanju IT rešenja za tržišta u razvoju. Prema istraživanjima Huawei- a, oko 3 milijarde svetske populacije nema pristup kablovskim servisima, zbog čega kompanija vidi priliku da prevaziđe infrastrukturne i ekosistemske prepreke za razvoj internet-mreže.

Da bi operateri iskoristili brojne mogućnosti koje im pružaju tržišta u razvoju, potrebno je da stvore servise koji su potrebni ljudima i tako obezbede bržu zaradu.

Kompanija Huawei je usredsređena na tri ključne oblasti da bi pomogla operaterima da razviju svoju mrežu koja će uspeti da zadovolji sve veće potrebe. Na prvom mestu je saradnja sa privrednim partnerima koji bi trebalo da izgrade otvorene, kooperativne i korisne industrijske ekosisteme za IT infrastrukturu kao i stvaranje poslovnih rešenja da bi pomogli operaterima da isporučuju usluge koje će dovesti do stvaranja zarade i, istovremeno, poboljšati kvalitet života na tržištima u razvoju.

Stvaranje novog privrednog okruženja podrazumeva podsticanje vlada da naprave i primene kompletan IT plan uz pomoć privrednih subjekata. Kompanija je pomogla vladi u Maleziji da stvori plan razvoja savremenih tehnologija da bi digitalna ekonomija u toj zemlji danas sačinjavala 17% bruto domaćeg proizvoda.

Novi modeli saradnje podrazumevaju uspostavljanje partnerskog odnosa između Huawei-a i lokalnih kompanija da bi se pokrenuo pozitivan ciklus poslovnog razvoja i stvaranja mreže. Ceo proces bi obuhvatio pomoć dobavljačima telefonskih usluga u smislu korišćenja postojećih antena i državne opreme, saradnju sa partnerima u izgradnji povezivanja domova kablovskim internetom i televizijom kao i saradnja u izgradnji i unapređivanju infrastrukture.

Konačno, kompanija kaže da bi primena novih poslovnih rešenja obuhvatila rad sa lokalnim operaterima na tržištima u razvoju.

Ta rešenja bi prvenstveno doprinela povećanju efikasnosti mreže i poboljšanju njenog održavanja, brzo bi uvela kablovski internet u kuće i u potpunosti ojačala postojeću mrežu i društvenu imovinu da bi se što bolje iskoristili svi postojeći potencijali.

Kompanija je izjavila da u Indiji i Tajlandu već uveliko primenjuje tehnologiju „ CloudAIR spectrum claudification“ koja ubrzava korišćenje 3G i 4G mreže. Rešenje „ RuralStar“ koje primenjuje u seoskim oblastima Afrike omogućilo je da 80 miliona korisnika ima bolji pristup mreži. Pri tom, kompanija planira da unapredi još 40.000 baznih stanica koje bi obezbeđivale pokrivenost za još 180 miliona korisnika u drugoj polovini 2018. godine. Pomenuta su i bankarska rešenja Mobile Money u Keniji, zatim „ wireless-to-the-X“ (WttX) u Mongoliji, Filipinima, Južnoj Africi i Šri Lanki i prestavlja finansijski najisplativije rešenja za dovođenje kablovskog interneta u domove.

Tokom godine dana, kablovske veze su obezbeđenje za 10% porodica u Mongoliji i 5% porodica u Maroku. U Saudijskoj Arabiji i Egiptu biće uvedeni tradicionalni bakarni kablovi da bi se poboljšale usluge za korisnike.

Već pomenuti Forum u organizaciji kompanije Huawei usredsredio se i na 5G tehnologiju, gde je gigant otkrio svoja rešenja za kompletno predstavljanje ove tehnologije, a to obuhvata opremu u prostorijama klijenta, bežične mreže, mreže operatera, jezgrene mreže, grupe integrisanih kola, razdvajanje uzlaznih i silaznih veza, 3D-MIMO i celokupnu arhitekturu oblaka.

Kompanija je u potpunosti posvećena bliskoj saradnji sa privrednim partnerima da bi nastavila testiranje 5G tehnologije i njeno korišćenje u komercijalne svrhe. Cilj je ubrzani razvoj celokupne privrede.

4772-medunarodni-kongres-mobilnih-tehnologija-2018-kompanija-xa-huawei-xa-se-okrece-povezivanju-trzista-u-razvoju