Microsoft uključuje korisnike u testiranje nove Office aplikacije ‘Mix’

Aplikacija omogućava predavačima da pretvore PowerPoint predstave u „interaktivne on line lekcije“. Microsoft omogućava testiranja svoje najnovije Office aplikacije, poznate kao Office Mix. Office Mix je proširenje PowerPoint -a usmereno na tržište obrazovanja, mada ne isključivo na njega. 

Na sajtu Office Mix se aplikacija opisuje ovako:

„Pretvorite svoju PowerPoint prezentaciju u interaktivnu on line lekciju. To mi zovemo Mix . Uključeno je sve što vam treba da biste napravili i podelili svoj miks. Dodajte zvučni i video snimak kako vi vršite prezentaciju, pišete po slajdovima dok govorite…ubacite kvizove, zadatke za vežbu, i još mnogo više – sve iz PowerPoint -a. To je kao konvertovanje ekrana, ali još bolje. Potreban vam je samo Office 2013 i besplatni dodatak Office Mix .“
Korisnici Mix -a mogu da snimaju sebe kako drže predavanje; pišu i crtaju direktno u PowerPoint -u kao da je reč o tabli; i dobijaju statističke podatke o tome ko je gledao konkretan Mix i kako ga je koristio (putem kvizova, praktičnih vežbi i tako dalje).
Da biste koristili Mix , treba da imate PowerPoint 2013 или Office 365. (Oni koji se prijave da obavljaju testiranje a nemaju nijedno od toga, dobijaju PowerPoint 2013 na probu za 180 dana da bi mogli da testiraju aplikaciju).

Ako imate Office Mix možete da gledate mikseve na stonim računarima, laptopovima i tabletima na kojima se izvršava IE, Chrome, Firefox или Safari . Interaktivne lekcije funkcionišu ako imate Windows na tabletu, Safari na iPad -u, или Chrome na Android tabletu. Lekcije mogu da se posmatraju kao video (bez interaktivnosti) na telefonima Windows Phone, iPhone i Android .

Izvor: CNET

2456-microsoft-ukljucuje-korisnike-u-testiranje-nove-office-aplikacije-mix