Ne kupujte nov PC или Mac dok ne pročitate ovo

Da li laptop, stoni računar, или tablet koji planirate da kupite još uvek ima procesor prošle generacije? To bi mogao da bude razlog da sačekate – или upravo prilika za uštedu. Evo kako da odlučite. Dok niste pružili svoju kreditnu karticu za nov ultrabook , sve-u-jednom, или hibrid, trebalo bi malo dublje da se zagledate u njegovu specifikaciju. To je zato što najnoviji Intelov procesor – šifrovanog imena Haswell , a zvanično poznat kao „serija Core četvrte generacije“ – nudi u prvom talasu laptopove koji imaju značajno veće trajanje baterije. Dakle, za razliku od mnogih izvikanih noviteta iz Intel-a poslednjih godina, sada se zaista isplati tražiti laptop koji ima Haswell . 

S druge strane, ako vam trajanje baterije nije bitno – ako kupujete stoni PC , или nameravate da koristite laptop kao „zamenu za stoni računar“ i biće vam stalno uključen u struju – ostvarićete lepu uštedu na nekom od mnogih PC -ja bez Haswella koji će se neminovno nuditi uz popust.

Ako kupujete stoni računar или veći laptop: kupite sada.

Ako kupujete sistem u stilu Ultrabook-a : tražite verziju koja ima Haswell .

Ako tražite što jeftinije: čekajte ako možete, или tražite nešto povoljno ako žurite.

Ako kupujete tablet или hibrid: sačekajte Haswell .

Još jedan savet: nema potrebe da se čeka na Windows 8.1 или Mac OS X 10.9 Mavericks , sadašnji operativni sistemi će se lako nadograditi na njih.

Izvor: CNET

2242-ne-kupujte-nov-pc-ili-mac-dok-ne-procitate-ovo