Nekoliko alatki za zaštitu od NSA i Google praćenja

Imajte na umu da nema apsolutne garancije za zaštitu privatnosti, ali ove alatke će bar otežati da NSA, Google i ostali prikupe vaše informacije. 

Disconnect Search  

Hoćete da vaše pretraživanje bude privatno, čak i u odnosu na Google kada za pretraživanje koristite Google ? Probajte Disconnect Search , besplatni dodatak pretraživača. Ako imate taj dodatak, vi ćete i dalje da koristite svoju omiljenu mašinu za pretraživanje, bilo da je to Google, Bing или neka druga. Jedino se vaši zahtevi najpre šalju kroz proksi servere da bi se sakrila vaša IP adresa i druge identifikacione karakteristike. Takođe možete da nabavite proširenje pretraživača Disconnect koje sprečava da vas veb sajtovi prate.

DuckDuckGo  

DuckDuckGo je besplatan servis, sličan proširenju Disconnect . Instalira se kao proširenje pretraživača, ali možete umesto toga da izvršite pretraživanje direktno na Web sa sajta DuckDuckGo . On sprečava da Google , a takođe i oglašivači prate vaše онлајн aktivnoti.

Tor

Besplatna aplikacija Tor služi da biste bili anonimni kad god pretražujete Web . Ona u tu svrhu koristi jedan niz proksi servera oko celog sveta. Služi za pretraživanje, a takođe i za klijente instant poruka i slično. Ne postoji samo za Windows, Linux i Mac OS X , već i za Android .

Silent Circle

Ovaj servis koji se plaća nudi raznovrsne alatke za privatnost, uključujući mobilni servis koji šifruje komunikacije mobilnog telefona, servis za stoni računar koji štiti govorne i video pozive koje vodite putem računara, i jedan servis za preduzeća i za mala preduzeća sa obe vrste zaštite i jednu alatku za upravljanje tim zaštitama.

Redphone  

Ovaj besplatan servis i aplikacija za Android telefone šifruje vaše telefonske pozive. Besplatan TextSecure sa istog sajta šifruje vaše tekstualne poruke. Još nije dostupna verzija za iOS , ali programeri radi na tome.

Izvor: IT WORLD

2372-7-alatki-za-zastitu-od-nsa-i-google-pracenja