Nokia investira 100 miliona dolara u ‘povezivanje automobila’

Godinama je Nokia prodavala mobilne telefone uz slogan „Povezivanje ljudi“, ali nakon što je Microsoft kupio njihove telefonske poslove, ova kompanija traži nova područja. Investicija od 100 miliona dolara koju je Nokia najavila u ponedeljak nagoveštava da bi to moglo da bude „povezivanje automobila“.

Nakon prodaje Microsoft -u, Nokia ostaje sa tri aktivnosti: poslovi opreme za umrežavanje, što im je daleko najveći izvor prihoda; portfolio patenata i servisi lociranja i preslikavanja Here , koji donose manje od desetine prihoda kompanije. 

Ne okreće se jedino Nokia automobilima: interfejs MirrorLink konzorcijuma Car Connectivity omogućava dostupnost aplikacija za Android telefone sa ekrana kontrolnih tabli, a razrađuju se i verzije za druge platforme. Postoji podrška proizvođača automobila kao što su General Motors, Honda, Hyundai, Mercedes Benz, PSA Peugeot Citroen, Toyota i Volkswagen. Nokia je takođe član konzorcijuma, kao i konkurenti u mobilnoj telefoniji Samsung Electronics, HTC i LG Electronics .

Izvor: IT WORLD

2454-nokia-investira-100-miliona-dolara-u-povezivanje-automobila