Novi iPad Air : stiže 1. novembra

Apple je 22. oktobra u San Francisku na godišnjoj svečanosti kompanije najavio iPad Air , svoj iPad pete generacije. Tanji, lakši i sa moćnijim procesorom, iPad Air od 9,7 inča sa ekranom Retina Display donosi neka unapređenja dizajna i performansi ovog tableta koji se najbolje prodaje, ali ne i toliko dodataka koliko smo se nadali, или kako su glasine nagoveštavale.

U stvari, rekli bismo da je Apple propustio priliku da nas oduševi tabletom koji bi možda imao veći ekran sa većom rezolucijom, kamerom sa više megapiksela, или priborom kao za laptop. U najmanju ruku, ovo je za Apple bila šansa da ponovo uhvati korak inovacija i pokloni nam nešto različito, a ne nešto što se svodi na doglancano ponavljanje nečega što već imamo.

Na primer, ne postoji verzija zlatne boje kao za iPhone 5S , a Apple ništa ne kaže o ugradnji senzora za otiske prstiju Touch ID koji koristi biometričke podatke za otključavanje telefona i potvrđivanje kupovine. Osim toga, pošto mnoge ključne karakteristike ostaju na nivou prošlogodišnjeg modela, veliki iPad i iPad Mini su sada sličniji nego ikad, osim što Mini košta 100 dolara manje.

Izvor: CNET

2368-novi-ipad-air-stize-1-novembra