Osam alata za kreiranje prezentacija koji će vam uštedeti vreme

Da li vam se nekad dogodilo da nemate dovoljno vremena da napravite prezentaciju za neki važan sastanak? Predstavićemo vam neke alate koji će vam pomoći da napravite profesionalne prezentacije za kratko vreme!

Pravljenje efikasne prezentacije je zadatak koji oduzima mnogo vremena i zahteva pažljivo planiranje. Međutim, ponekad se nađemo u vremenskoj stisci i moramo brzo da kreiramo prezentaciju, a da pritom održimo njen visok kvalitet.

U takvim okolnostima, ako imate prave alate na raspolaganju, problem je rešen. Predstavićemo vam osam alata za pravljenje prezentacija koji će vam uštedeti vreme i pomoći vam da napravite zadivljujuće prezentacije za kratko vreme. Bez obzira na to da li treba da kreirate prezentaciju koja će povećati prodaju, koju ćete koristiti za obuku ili na konferenciji, alati koje ćemo vam predstaviti pomoći će vam da uštedite vreme i zadivite svoju publiku.

1. Prezi

Prezi je softver za prezentacije zasnovan na oblaku koji vam omogućava da kreirate i isporučujete vizuelno privlačne prezentacije. Za razliku od tradicionalnih alata za prezentacije zasnovanih na slajdovima, kao što je Microsoft PowerPoint, Prezi koristi ZUI (zooming user interface), namenjen za kretanje kroz trodimenzionalni prostor na dvodimenzionalnom izlaznom uređaju, koji vam omogućava da se krećete između različitih nivoa prezentacije, uvećavate i umanjujete različite elemente i stvarate interaktivnije i zanimljivije iskustvo za svoju publiku.

Prezi nudi niz šablona i alata koji će vam pomoći da kreirate prezentacije, uključujući biblioteku unapred dizajniranih grafika, oblika i ikona.

Takođe, možete da uvezete i ugradite različite multimedijalne elemente u prezentacije, kao što su slike, video-zapisi i audio-datoteke.

Veoma je važno napomenuti da Prezi nudi mogućnosti za saradnju. Možete zajedno da radite na prezentacijama u realnom vremenu, što omogućava da više članova tima istovremeno doprinese istom projektu. Prezi nudi alate za analitiku i izveštavanje koji vam omogućavaju da pratite angažovanje i efikasnost vaših prezentacija.

Prezi je moćan alat za kreiranje dinamičnih i privlačnih prezentacija, a njegov jedinstveni interfejs koji vam omogućava da umanjujete i uvećavate određene elemente može da vam pomogne da se izdvojite iz gomile i privučete pažnju publike.

2. Google Slides

Google Slides je besplatan softver za prezentacije zasnovan na oblaku koga nudi kompanija Google kao deo Google Workspace paketa. Slično drugim softverima za prezentacije, kao što je Microsoft PowerPoint, Google Slides vam omogućava da kreirate i isporučujete prezentacije sa različitim multimedijalnim elementima, kao što su tekst, slike, video-zapisi i grafikoni.

Jedna od ključnih prednosti Google Slides alata su njegove funkcije za saradnju. Više korisnika može istovremeno da radi na istoj prezentaciji, što olakšava timovima da sarađuju i dele ideje. Takođe možete da komentarišete određene slajdove ili delove prezentacije, što olakšava davanje povratnih informacija i predloga.

Google Slides nudi i niz unapred dizajniranih šablona i tema koje će vam pomoći da kreirate zanimljive prezentacije. Možete da prilagodite svoje prezentacije različitim fontovima, bojama i grafikama kako bi odgovarale vašem brendu ili ličnom stilu.

3. Canva

Canva je platforma za grafički dizajn zasnovana na vebu koja nudi širok spektar alata i šablona za kreiranje različitih vrsta vizuelnog sadržaja, uključujući prezentacije, grafike društvenih mreža, postere, infografike i još mnogo toga.

Nudi interfejs prilagođen korisniku i nije vam potrebno iskustvo u oblasti dizajna da biste kreirali profesionalne prezentacije. Canva nudi ogromnu biblioteku šablona, grafika i slika koje korisnici mogu lako da prevuku i postave u svoje prezentacije.

Možete da postavite i sopstvene slike i druge materijale da biste ih koristili u prezentacijama. Platforma uključuje niz alata za uređivanje slika, dodavanje teksta i prilagođavanje izgleda. Jedna od ključnih karakteristika Canve su mogućnosti saradnje. Timovi mogu zajedno da rade na dizajnu u realnom vremenu i razmenjuju povratne informacije i predloge direktno na platformi. Takođe možete da preuzmete prezentacije u različitim formatima, uključujući PNG, JPEG, PDF i mnoge druge.

Canva nudi i besplatne i plaćene verzije platforme, pri čemu plaćena verzija otključava pristup naprednijim funkcijama, kao što su premium slike i šabloni, kao i alati za timsku saradnju.

4. Haiku Deck

Haiku Deck je softver za prezentacije zasnovan na oblaku koji je dizajniran da kreira vizuelno zadivljujuće i jednostavne prezentacije. Softver je dostupan za stone i mobilne uređaje i koristi jednostavan i čist interfejs za kreiranje prezentacija.

Haiku Deck nudi biblioteku besplatnih visokokvalitetnih slika koje možete da koristite u prezentacijama, kao i mogućnost otpremanja sopstvenih slika. Softver takođe uključuje niz ugrađenih šablona i tema za dizajn koji će vam pomoći da brzo i lako kreirate prezentacije.

Jedna od jedinstvenih karakteristika Haiku Deck alata je naglasak na korišćenju ograničene dužine teksta na svakom slajdu, da bi korisnik stvarao vizuelno privlačne prezentacije koje se lako čitaju. Softver poseduje i funkciju pod nazivom Haiku Deck Zuru koja koristi veštačku inteligenciju za automatsko generisanje teksta za slajdove na osnovu ključnih reči ili fraza koje je uneo korisnik.

Haiku Deck takođe obuhvata različite opcije deljenja, uključujući mogućnost deljenja prezentacija direktno iz softvera ili ugrađivanja na veb-stranicu ili blog. Prezentacije možete da preuzmete i kao PDF ili PowerPoint datoteke.

5. Slidebean

Slidebean je softver za prezentacije zasnovan na oblaku koji koristi veštačku inteligenciju da vam pomogne da brzo i lako kreirate vizuelno privlačne prezentacije profesionalnog izgleda. Softver nudi niz šablona i tema, kao i preporuke za dizajn na osnovu sadržaja prezentacije.

Jedna od ključnih karakteristika Slidebean alata je korišćenje veštačke inteligencije za automatizaciju većeg dela procesa stvaranja prezentacija. Možete da unesete sopstveni sadržaj u softver, a Slidebean će generisati izgled prezentacije na osnovu sadržaja, uključujući fontove, boje i raspored elemenata.

Izgled prezentacije možete i da prilagodite koristeći niz alata za uređivanje i šablona. Slidebean takođe nudi niz funkcija za saradnju, i tako omogućava timovima da rade zajedno na prezentacijama u realnom vremenu. Možete da komentarišete određene slajdove, pratite promene i dodelite zadatke članovima tima.

Softver takođe uključuje alate za analitiku i izveštavanje, i tako vam omogućava da pratite angažovanje i efikasnost vaših prezentacija. Možete da vidite koliko je ljudi pogledalo prezentaciju, koliko su vremena proveli na svakom slajdu i koliko puta je prezentacija deljena.

6. Visme

Visme je alat za kreiranje vizuelnog sadržaja zasnovan na oblaku koji omogućava korisnicima da lako kreiraju i dele profesionalne prezentacije, infografike, izveštaje i druge vrste vizuelnog sadržaja. Nudi interfejs za prevlačenje i postavljanje koji vam olakšava dodavanje teksta, slika, grafikona, ikona i drugih elemenata u prezentacije.

Visme takođe nudi širok spektar šablona i unapred dizajniranih grafika koji će vam pomoći da brzo kreirate zadivljujuće vizuelne prikaze. Možete da prilagodite te šablone tako da odgovaraju vašem brendu ili stilu. Visme takođe pruža funkcije za saradnju, što olakšava timovima da rade zajedno na projektima.

Pored dizajnerskih mogućnosti, Visme nudi funkcije za vizuelizaciju podataka, animaciju i interaktivnost, omogućavajući vam da kreirate zanimljiv i interaktivni sadržaj. Takođe pruža analitičke podatke tako da možete da pratite kako se vaš vizuelni sadržaj koristi.

7. Emaze

Emaze je moćan i svestran softver za prezentacije koji nudi širok spektar funkcija i mogućnosti. Pošto je veoma jednostavan za korišćenje i poseduje širok spektar šablona i dizajna, veoma je privlačna opcija za pojedince i preduzeća koji žele da brzo i lako kreiraju prezentacije profesionalnog izgleda.

Emaze nudi širok spektar šablona i dizajna koji će vam pomoći da brzo i lako kreirate prezentacije profesionalnog izgleda. Takođe obuhvata niz multimedijalnih funkcija kao što su video, audio i animacije koje mogu da se ugrade u prezentacije. Možete i da otpremite sopstvene medijske datoteke i da ih ugradite u prezentacije.

Jedinstvena karakteristika Emaze alata predstavljena je 3D i panoramskim mogućnostima, tako da možete da kreirate impresivne i interaktivne prezentacije. Uz Emaze, možete da kreirate virtuelne obilaske, prezentacije od 360 stepeni i druga zanimljiva iskustva koja prevazilaze tradicionalne slajdove.

Emaze takođe nudi niz alata za saradnju, što olakšava timovima da rade zajedno na prezentacijama i projektima. Možete da pozovete i druge ljude da sarađuju na prezentaciji, ostavljaju komentare i prate promene.

8. Powtoon

Powtoon je platforma za kreiranje video-zapisa koja vam omogućava da kreirate animirane video-zapise i prezentacije. Powtoon nudi niz šablona, grafika i likova koji pomažu korisnicima da brzo i lako kreiraju animirane video zapise.

Možete da otpremite i sopstvene medijske datoteke i da ih ugradite u video-zapise. Funkcija prevuci i pusti olakšava vam dodavanje i raspoređivanje elemenata na ekranu. Jedna od ključnih karakteristika ovog alata je sposobnost da kreira kratke video-zapise koji objašnjavaju neki koncept ili predstavljaju proizvod na jednostavan i privlačan način.

Možete da dodate i glasovne snimke, muziku i zvučne efekte video-zapisima. Powtoon može da se koristi i za kreiranje prezentacija, kao i onih interaktivnih koje sadrže animirane elemente i multimediju.

Kreirajte zadivljujuće prezentacije

Kada ste u stisci sa vremenom i morate brzo da napravite prezentaciju, važno je da imate na raspolaganju prave alate. Srećom, na raspolaganju su razni alati za prezentaciju koji štede vreme i koji vam mogu pomoći da kreirate zadivljujuće prezentacije u vrlo kratkom vremenskom periodu.