Pametni telefoni na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija

– Blackphone , novi hardver proizveli su zajednički Silent Circle i Geekphone . Zamisao je bila da se potrošaču ponudi bezbedniji smartfon. Njegova verzija operativnog sistema Android 4.4 KitKat omogućava biranje pojedinačnih dozvola za svaku aplikaciju.

– Mozilla je prvi put prikazala svoj Firefox OS na kongresu MWC 2013. Ove godine su opet tu sa telefonom koji koristi Firefox OS i koji košta svega  25 dolara.
– Niste čuli za Galaxy S5 ? Mnogo ste propustili. Sada je većinom fokusiran na zdravlje, i sadrži sposobnosti koje se normalno ne sreću na Android uređajima.
– Nokia X koristi izmenjenu verziju operativnog sistema Android —kao i ostala dva telefona koje predstavlja Nokia ovde — a interfejs liči na Windows Phone .
– Xperia Z2 ima otpornost na vodu kao prošle godine. Sada takođe može da snima 4K video i ima slušalice koje izoluju od spoljne buke.
– YotaPhone , smartfon sa dva ekrana, kao na prošlogodišnjem MWC -u. (Jedan ekran koji koristi e-ink tehnologiju štedi bateriju i namenjen je čitanju obaveštenja i poruka.)

Izvor: IT WORLD

2416-pametni-telefoni-na-svetskom-kongresu-mobilnih-tehnologija