Pet adresa potrebnih svakom korisniku računara

Bilo da ste upravo kupili PC или ga već godinama koristite, postoji verovatnoća da će vam kad tad zatrebati pomoć i/ili informacije. To može da bude bilo šta, od potrošnje u vatima uređaja za napajanje (da biste znali da li je određena nova video-kartica kompatibilna) do potrebe za konkretnim drajverom nakon ponovne instalacije Windows -a. Zato sam vam pripremio listu praktičnih destinacija čije adrese treba da čuvate u svom pretraživaču. Kad se ukaže potreba, biće vam drago što su vam pri ruci.

1. Stranica podrške za vaš PC . Moglo bi se reći da je ovaj link najvažniji, jer će vas obično uputiti bar na neku od sledećih stavki. Počnite od glavne stranice za podršku proizvođača vašeg PC -ja, a zatim potražite svoj konkretan model. Kada ga pronađete, zapamtite tu adresu ( bookmark ) — to će biti početna tačka za sve što vam treba.

2. Korisnički priručnik za vaš PC . Sada se već retko uz PC isporučuje štampani priručnik za korisnike. Vi ste možda dobili elektronski oblik priručnika već ubačen na disk. Ali, da li ste ga sačuvali? Da li uopšte znate gde se nalazi? Srećom, većina proizvođača PC -ja drži primerak priručnika on-line . Možda se do njega dolazi preko gorepomenute stranice za podršku, или ćete morati malo da potražite po sajtu isporučioca. U svakom slučaju, kad pronađete tu adresu zapamtite je.

3. Stranica za preuzimanje drajvera za vaš PC . Sigurno će vam biti neophodno da znate gde da pronađete pravilne drajvere za vaš model, za slučaj da se neki od njih pokvari или vam zatrebaju nakon ponovne instalacije Windows -a.

4. Forum korisnika vašeg PC -ja. Kada je reč o tehničkoj podršci, nema boljeg od drugova korisnika. Neki proizvođači PC -ja drže forume korisnika na kojima možete da postavite pitanje i nadate se pomoći. U suprotnom, krenite od sajta kao što je Bleeping Computer или PC Help Forum , koji možda nisu specifični za vaš model, ali sadrže opšte diskusije (kao što su „laptop“ или “ Windows 8″).

5. PC World . E pa, jasno vam je da sam morao da uključim i ovu, zar ne?

Izvor: PC World

2287-pet-adresa-potrebnih-svakom-korisniku-racunara