Photoshop na mobilnim uređajima

Adobe ima za cilj da sa predstojećom aplikacijom ponudi Photoshop na mobilnim uređajima. Po imenu Project Rigel , mobilna aplikacija će dozvoliti ljudima da retuširaju fotografije na uređajima iPhone i iPad . Planira se debi na konferenciji Adobe za digitalne autore u oktobru. Photoshop je tako dobro poznat da je to ime postalo sinonim za uređivanje fotografija. Ali sam softver je uspešan samo na personalnim računarima, ali ne i na pametnim telefonima i tabletima. 

Photoshop -ov proizvođač, Adobe Systems , nada se da će se to promeniti u oktobru na njihovoj Max konferenciji za programere i kreativne profesionalce kada uvodi novu Photoshop aplikaciju za uređivanje fotografija najpre za Apple iPhone i iPad , a kasnije i za Android platformu. Besplatan softver, koji se za sada zove samo Project Rigel , dizajniran je sa pristupačnijim interfejsom nego što ga ima njihov složeni program na računarima.

„Projekat Rigel je projektovan i izgrađen na način koji služi za potrebe profesionalaca koji su upoznati sa alatima za retuširanje na radnoj površini, ali pre svega za ljude koji nisu upoznati sa Photoshop -ovim alatima kao što su Contact-Aware Fill или Spot Healing „, izjavio je Manu Anand , viši menadžer za digitalne slike proizvoda Adobe , u intervjuu. „To ih demokratizuje i čini ih lakšim za korišćenje“.

Izvor: CNET

3802-xa-photoshop-xa-na-mobilnim-uredjajima