Samsungov ismevani krivi telefon možda nije ono sto ste mislili

Jedva čekate telefon koji može da se savija? Samo polako. Ta tehnologija još nije stigla. Dok Samsung , a takođe i LG i Nokia i Apple , eksperimentišu sa kinetičkim ekranima koji se pomeraju kada ih savijate, novonajavljeni telefon će umesto toga imati konturisan ekran. U čemu je razlika? Ekran čije zaštitno staklo je modelirano u suptilan nepokretan luk, a ne luk koji možete da mrdate.

Već postoje presedani zakrivljenih ekrana koji dodaju smešak na lice telefona. Samsung -ov vlastiti Galaxy Nexus S , a takođe i YotaPhone koji se sada razvija, koji kao materijal za staklenu površinu koristi oblikovani Gorilla Glass 3 .

Pošto Samsung već zna kako da pravi  plitke konture ekrana, verovatno je da će ovaj novi uređaj, čije otkrivanje je najavljeno za oktobar, obnoviti temu prilagođavanja vašem obrazu. Pored toga što je zakrivljeni ekran udobnije držati na uhu prilikom dužih razgovora (da, još uvek ima takvih), ovaj dizajn ima i estetsku svrhu da se ističe među konkurentima i podstiče konture u drugim delovima telefona. Drugim rečima: telefon više neće biti dosadna kutija.

Izvor: CNET

2347-samsungov-ismevani-krivi-telefon-mozda-nije-ono-sto-ste-mislili