Test neprobojne torbe za laptop

Verovatno ste videli oglase i vesti o „neprobojnoj“ torbi za laptop – torbi koja može da nosi vaš laptop i takođe vas štiti od letećeg olova kada postane gusto. 

Takođe ste se verovatno zapitali da li je to samo marketing. Odlučio sam da to saznam na jedini način: pucanjem u nju. MTS (Multi-Threat Shield) torba je osmišljena tako da se brzo razmota u metar dug štit. Drške na dva različita mesta dopuštaju da je držite kao štit. To je dovoljno dugačko da se zaštiti trup i glava, ako se savijete malo. Napravljena je od laminiranog kevlara.

Tehnički, MTS je torba za opremu, pa sam ubacio nešto što niko ne bi zažalio: jedan iPad prve generacije. Počeo sam sa veoma običnim revolverom .38 Special Smith & Wesson model 442. Drugi test je bio sa vrlo popularnim Parabellum -om od 9mm. Dalje, prešao sam na moćni .44 Magnum . Za konačni test sam koristio sačmaricu od 18 mm. Posle slabih prvih rezultata, konačno je sila sačmarice dala očekivani rezultat: sačma je pogodila torbu oko 5 centimetara levo od centra, zbog čega je torba poletela kroz vazduh i završila na podu strelišta. MTS je sastavljen od 25 – metar dugih – listova kevlara. Ne postoje šavovi gde bi metak mogao da se provuče. Oljuštio sam slojeve da izbrojim koliko slojeva je trebalo da se zaustavi svaki metak. 38 Special je zaustavio jedan sloj kevlara. Parabellum je jedva probio dva sloja. 44 Magnum se probio kroz pet slojeva, kao i dupla sačma iz sačmarice. Otvorio sam torbu da proverim iPad . Nije preživeo, kao što nisam ni očekivao.

Izvor: IT WORLD

3621-test-neprobojne-torbe-za-laptop