Testirano: najbrži i najpouzdaniji servisi za онлајн skladištenje i sinhronizovanje

Za ReadWriteWeb (blog koji se bavi veb tehnologijama), David Sobota je obavio 25 kompleta testova koristeći i Windows i Mac i raznovrsne veličine i vrste fajlova. Beležio je vreme potrebno za sinhronizovanje fajlova i gde su se javljali problemi.

Rezultati su prilično zanimljivi. Ubedljivi pobednik, sa najbržim sinhronizovanjem je Dropbox u 56% testiranja. SkyDrive se pokazao najgorim, sa najsporijom sinhronizacijom u 80% testiranja. Dropbox i Amazon Cloud su dovršili sinhronizovanje svih fajlova, ali su Google Drive i SkyDrive imali bar jednu nepotpunu sinhronizaciju (možda je značajno, najčešće na Mac-u ). 

Royal Pingdom (servis za monitoring veb sajtova) obavio je prošle godine slično poređenje pouzdanosti i performansi, ali je posmatrao Box umesto Amazon Cloud-a .

Umesto merenja brzine sinhronizovanja, ova kompanija je poredila vreme potrebno za učitavanje javno deljenog fajla od 13 Kb . Dropbox je i tu pobedio, a Google Drive samo neznatno zaostaje na drugom mestu.

Za pouzdanost, Royal Pingdom je merio vreme neoperativnosti i vreme ispravnog rada tokom više od 30 dana. Jedini servis sa 100% vremenom ispravnog rada i bez neoperativnosti je bio Box , ali je Google Drive imao samo jedan minut neoperativnosti, pa je bio blizu odlične ocene za pouzdanost. Dropbox i SkyDrive su imali 13, odnosno 15 minuta neoperativnosti u tom mesecu, što bi verovatno bilo prihvatljivo za većinu.

Izvor: IT WORLD

2177-testirano-najbrzi-i-najpouzdaniji-servisi-za-onlajn-skladistenje-i-sinhronizovanje-2177