Toshibina Haswell – notebook podržava eksterne ekrane sa rezolucijom do 4K

Toshiba danas na Computex-u otkriva deo ponude za jesen, sa ekranima osetljivim na dodir za notebook serije Satellite S i Satellite P ; notebook za fanatike Qosimo X75 ; i stoni računar sve u jedan, PX35t . „Kupci nam kažu da je ekran osetljiv na dodir fina stvar—dok se ne pređe na Windows 8, ali tada postaje obavezan. Zato sada stavljamo  ekrane osetljive na dodir u sve modele“. 

Qosmio X75

Qosmio X75 , namenjen fanaticima za igre i PC . To je Toshibin vrhunski notebook ( Kirabook sa super visokom rezolucijom ostaje njihov najbolji Ultrabook ). Ova zamena za stoni računar imaće procesor Core i7 četvrte generacije sa četiri jezgra i ekranom od 17,3 inča sa rezolucijom 1920 x 1080 piksela. Biće takođe u stanju da koristi eksterni ekran sa 4K UltraHD rezolucijom–3840 x 2160 piksela—sa učestalošću osveževanja od 24 Hz (to je najveća rezolucija i učestalost osvežavanja koju HDMI standard može da podrži). Qosmio X75 konfiguracije počinju od 1.549,99 dolara.

Serija Satellite P

Toshibina serija Satellite P kreće u prodaju 9 juna. Imaće Core procesore četvrte generacije, ali nije rečeno koje. Kao i Qosmio X75, Satellite P podržavaće eksterne ekrane sa 4K rezolucijom preko HDMI-a. DVD rezači su standard, a Blu-ray uređaji su opcioni. Cene počinju od 754,99 dolara.

Serija Satellite S

Toshiba opisuje seriju S notebook -a kao liniju „premium performanse“ . Takođe će podržavati eksterne ekrane sa 4K rezolucijom preko HDMI-a na eksternom monitoru. Serija S će se nuditi sa Core procesorima treće или četvrte generacije. Serija Satellite S ide i prodaju 9 juna sa cenama od 699,99 dolara za Core procesor treće generacije i 799.99 dolara za Core procesor četvrte generacije.

Izvor: IT NEWS

2203-toshibina-haswell-noutbuk-podrzava-eksterne-ekrane-sa-rezolucijom-do-4k