Upoznajte Root- a – robota koji će vas brzo naučiti da programirate

Svestrani robot koji piše kodove razlikuje sve od svega što ste do sada videli. Root, za razliku od ostalih robota programera odgovara ljudima svih uzrasta. Nudi jedinstvenu i kreativnu atmosferu za učenje. Root se može programirati da se okreće, kreće, svira, oseća dodirom, crta, briše, skenira boje, oseća neravnine, primećuje osvetljenje, detektuje namagnetisane površine i reaguje na senzore koji se nalaze u vašem telefonu или tablet-računaru. Interfejs je jednostavan, ali moćan. Aplikacija podržava svakog programera bez obzira na njegove godine или iskustvo. Root će vam omogućiti iskustvo u programiranju u realnom vremenu, ali isto tako možete da se poigravate sa petljama, događajima i kompleksnim ponašanjima robota.Postoji i aplikacija koja ima više nivoa i tako prevodi programe napisane na jednom nivou u sledeći. Dakle, kad vaše programerske veštine uznapreduju, automatski se pomerate na viši nivo na kome ćete naučiti kako da uradite komplikovanije zadatke. Ukratko ćemo opisati svaki nivo.

Prvi nivo

Početni nivo koji korisnicima predstavlja grafički interfejs koji može da razume i dete. Sastoji se od raznobojnih blokova koji ističu objekte i lako ga je shvatiti. Na ovom nivou ćete saznati više o petljama, funkcijama, događajima, prioritetima, sekvencama, ispravljanju grešaka (debugging), stanjima, programskim koracima i rasporedu.

Drugi nivo

Ovaj nivo vas upoznaje sa naprednijim svojstvima programiranja, kao što su napredna kontrola toka programa, promenljive, rekurzija, senzorne vrednosti, paralelizam, jedinice i aritmetičke operacije.

Treći nivo

Na ovom nivou interfejs se u potpunosti zasniva na tekstu i upoznaje korisnika sa programskim jezicima kao što su Python, Swift i JavaScript. Koristeći saznanja stečena na prethodnim nivoima, podučava korisnika kako da napravi moćne programe. Root je trenutno dostupan na platformi Kickstarter i, ako želite da ga koristite, trebalo bi što pre da ga preuzmete. Pošto je aplikacija već postigla cilj zaradivši 250 hiljada dolara, zalihe su vrlo ograničene. Ako možete da odvojite 195 dolara, dobićete izuzetan proizvod po vrlo povoljnoj ceni.

4502-upoznajte-xa-root-xa-a-robota-koji-ce-vas-brzo-nauciti-da-programirate