YouTube predstavlja deljenje video sadržaja i razmenjivanje poruka unutar aplikacije korisnicima širom sveta

Kompanija je danas predstavila novo svojstvo deljenja sadržaja u svojoj mobilnoj aplikaciji, koje je prethodno testirala sa korisnicima u posebno odabranim delovima sveta. Svojstvo omogućava korisnicima da svojim prijateljima pošalju video sadržaje i da sa njima razgovaraju sa nove kartice u mobilnoj aplikaciji – i tako pretvore YouTube u određenu vrstu mobilne aplikacije za razmenjivanje poruka. Svojstvo se testira od sredine prošle godine, a početkom 2017. predstavljeno je korisnicima u Kanadi, da bi ga kasnije proširili na Južnu Ameriku. Pošto su dobili povratne informacije od korisnika verzije za testiranje, kompanija je spremna da prvi put predstavi svojstvo deljenja globalnoj publici. Uvođenje novog svojstva počinje danas i stići će do svih korisnika za nekoliko dana. Dakle, ako ne vidite svojstvo deljenja danas, sačekajte, uskoro će stići i do vas.

Od prvog pojavljivanja, kompanija je napravila nekoliko izmena korisničkog interfejsa za deljenje, kao i interfejsa koji se pojavljuje kad korisnici razgovaraju. Video sadržaj ostaje na vrhu prostora za razgovor dok se krećete nadole. Štaviše, razgovor je moguć i dok korisnici pregledaju video sadržaj, što vam pruža utisak događanja u realnom vrmenu. Ipak, nije moguće ubaciti emodži odgovore koji su bili mogući u eksperimentalnoj aplikaciji pod nazivom YouTube Uptime. Kompanija, međutim, ističe da će aplikaciju vremenom unaprediti.

Predstavljanjem nove aplikacije YouTube pokušava da stvori neku vrstu društvene mreže – pošto korisnici već razmenjuju utiske o video sadržajima kao i veze do njih – ali svesni su da takvu mrežu moraju da stvaraju od samog početka. Svojstvo se veoma lako koristi. Možda suviše lako. Aplikacija vam dozvoljava da pronađete prijatelje iz liste kontakata u telefonu, ali za sada ne postoji mogućnost da blokirate zahteve ljudi koje ne poznajete. Možete, naravno, odbiti takve zahteve, ali problem može postojati za sve one javne ličnosti или za ljude do čijih se podataka može lako doći.

Osim deljenja video sadržaja i razgovora, korisnici YouTube aplikacije moći će na video sadržaje da odgovore drugim video sadržajima. Podržano je i deljenje u grupi do 30 ljudi.  Svojstvo će biti dostupno u okruženjima iOS i android korisnicima širom sveta.

4487-xa-youtube-xa-predstavlja-deljenje-video-sadrzaja-i-razmenjivanje-poruka-unutar-aplikacije-korisnicima-sirom-sveta