Основе PHP програмирања

6108-osnove-xa-php-xa-programiranja

Савладајте најновије PHP 7 функционалности и упустите се у модеран стил PHP програмирања

PHP је скрипт-језик на страни сервера, за који су се одлучили гиганти савремене технологије, као што су Facebook, Wikipedia i Tumblr, упркос чињеници да JavaScript стиче све већу популарност међу новим програмерима. Разлог је то што PHP има боље перформансе када су у питању комплексне операције на серверској страни. У овој књизи ћете научити све што је неопходно да знате како бисте били у току са најновијом верзијом PHP-а, што обухвата: упра­вљање пакетима уз помоћ алата као што је композер, безбедне операције над базом података, као и читав низ најбољих техника које ће вам помоћи да будете корак испред традиционалних програмера.
Научите све о основама програмирања у PHP-у уз књигу која теорију комбинује са праксом, како бисте стекли вештине које су вам потребне за модерно веб програмирање.
Ова књига ће вас упознати са PHP-ом, балансирајући теорију са више од десет практичних вежби. Све вежбе су написане имајући у виду реалне сценарије из пословног живота, како бисте своје нове вештине могли да вежбате у релевантном контексту.

Научићете:
– основе PHP-а и рад са класама и наслеђивањем;
– операције над базом података и управљање пакетима уз помоћ композера;
– како да изађете на крај са основним замкама и елементима безбедности, коришћењем аутентификације и валидације;
– како да направите ефикасну PHP апликацију и фрејмворк сходно потребама вашег посла;
– рад са променљивама, типовима података, низовима и петљама, обнављајући знање о основној PHP 7 синтакси;
– савладаћете напредне концепте попут прављења сопствених фрејмворка и сопствених апликација.