Студент Марко Вешовић одбранио је дипломски рад на тему „Џон Конвејева Игра живота“

Студент Рачунарског факултета Марко Вешовић је у среда, 26. јануара 2022. године одбранио дипломски рад на тему Џон Конвејева Игра живота пред комисијом коју су чинили ментор др Горан Ракочевић и члан др Селена Вукотић.

 У уводу свог рада Марко је истакао следеће:

Након четири дуге, али занимљиве године свог студирања, дошло је време да завршим и ово поглавље свог живота. Том приликом стављам пред читаоца овај рад о једној веома интересантној теми. “Игра Живота” је игрица која је већ пола века неизоставни део популарне културе, па се тако наметнула и постала тема овог рада. Објединила је знање и вештине које сам стекао током свог студирања па је, могло би се рећи, са разлогом последња степеница у на путу ка стицању дипломе.

Кроз поглавља која следе, читалац ће се близе упознати са овом популарном игром, од њеног настанка па до данашњих дана, са мојим доприносом за још боље разумевање.

Зашто је баш ова тема била избор за мој дипломски рад? Зато што је ова игра интересантна и занимљива, зато што толико дуго времена остаје актуелна и популарна и поред многих нових ствари које су уследиле после ње, зато што јој се и старе генерације враћају а нове упознају са њом, а претпостављам да ће тако бити и убудуће. Верујем да мој рад неће бити последњи на ову тему, да ће бити од користи многим другим почетницима који улазе у свет математике и програмирања.

И за крај, надам се да је тема овог рада била интересантна и другим читаоцима као што је била мени током израде рада. Док сам проучавао ову тему и писао о њој, схватио сам да сам током четворогодишњег студирања стекао доста знања, које сам и овде искористио, и то ми је охрабрење и подстицај за мој даљи самостални рад. – закључио је Марко.

6584-student-marko-vesovic-odbranio-je-diplomski-rad-na-temu-dzon-konvejeva-igra-zivota