Raf Challenge 2010

У суботу 22. маја 2010. године одржано је финале другог информатичког такмичења за ученике средњих школа „RAF Challenge 2010“, које организују Друштво математичара Србије и Рачунарски факултет из Београда. Ове године уведене су две категорије. Прва, у којој је задатак био направити презентацију на тему Природне лепоте Србије, и друга, где су ученици на слободну тему могли да направе игрицу или флеш анимацију. На финале такмичења позвано је 45 ученика.

У првој категорији прво место и главну награду нетбук рачунар и викенд за две особе на Златибору освојио је Александар Вељковић, Средња школа (Велико Градиште). Момчило Стојковић из Рачунарске гимназије (Београд) је кући однео штампач, док је треће место припало Крсти Арсенијевићу из Економске школе (Ужице), а као награду добио је екстерни хард диск.

Победник друге категорије је Сергеј Гривцов из Рачунарске гимназије (Београд), који је освојио лаптоп. На другом месту се нашао Милан Басарић из Гимназије „20.октобар“ (Бачка Паланка), који је награђен обуком Cisco CCNA. Мобилни телефон добио је Александар Јевтић ученик ЕТШ „Никола Тесла“ (Београд).

Посебно су похваљени:

  • Филип Ђорђевић, Зрењанинска гимназија,
  • Шите Оршоља, Сенћанска гимназија,
  • Ђорђе Пешић, ЕТШ „Мија Станимировић“, Ниш,
  • Слободан Живковић, Машинско-електротехничка школа, Параћин,
  • Јожеф Орош, ЕТШ „Никола Тесла“, Панчево,
  • Урош Тасић, Гимназија „Бора Станковић“, Врање.

који су на поклон добили програмерске књиге и антивирус софтверске пакете.

Школе и професори који су мотивисали ученике да се пријаве у великом броју на RAF Challenge награђени су комплетима компјутерске литературе и акредитованим семинаром: Силвија Нађ и Илдика Фаркаш (Гимназија Сента), Миљан Јеремић (Књажевачка гимназија), Драгица Њатовић (Гимназија „Свети Сава“, Београд), Драган Ђокић (Гимназија „Бора Станковић“, Ниш), Надежда Вељковић (ЕТШ „Мија Станимировић“, Ниш) и Тамара Стојисављевић (Земунска гимназија).

RAF Challenge 2010 подржале су и бројне компаније, које су обезбедиле велики фонд награда за све финалисте. Генерални спонзор такмичења компанија ЦЕТ, медијски спонзор часопис „Свет компјутера“, туристичка агенција ЦМЦ, као и компаније: ComTrade, Romsym Data, Itipo, Extreme, Net ++ technology, rootPlanet, и издавачке куће Микро књига и ЦЕТ.

2609-raf-challenge-2010