Завршен онлајн семинар RAF IT Days 2020

Завршен је овогодишњи IT семинар за средњошколце у организацији Рачунарског факултета – RAF IT days 2020, који је због измењених околности у земљи ове године одржан први пут онлајн.
На семинару је учествовало 50 средњошколаца који су предавања пратили путем онлајн платформе Zoom и на тај начин имали могућност да директно комуницирају са предавачима, а прилику да слушају семинар добили су и сви остали заинтересовани средњошколци путем уживо преноса на YouTube каналу факултета.
svi.jpg
Полазници семинара током четири дана пратили су предавања на актуелне теме из области информационих и комуникационих технологија – сазнали су више о карактеристикама Рубу програмског језика, о најпопуларнијим софтверским пакетима за обраду сигнала, шта и како ради компајлер, шта је “концепт паметних кућа”, који све то послови обухватају прављење једне видео игре. Причало се и о примени вештачке интелигенције у медицини, о великим подацима и рачунарству у облаку, о историјском развоју мобилних телефона и многим другим занимљивим темама. Осим предавања, учесници су могли да приступе и онлајн радионици из програмирања на порталу Петља.
  5.jpg
Поред наставног кадра са Рачунарског факултета, на семинару је гостовао и представник истраживачке станице Петница Никола Божић, као и представници компанија Nordeus (Бранко Фулурија), Coming (Бојан Ивановић и Илија Дамњановић)  и B4B (Тамара Радивојевић).
Снимци семинара доступни су на следећим линковима:

5830-zavrsen-xa-online-raf-it-days-2020-xa