Адела Мазникар ради у Facebook-у

Јун, 2012.

Адела Мазникар је шести бивши студент Рачунарског факултета који се, у последњих годину дана,  запослио у Facebook-у, најпознатијој друштвеној мрежи на свету. Након завршетка основних студија на РАФ-у као стипендиста факултета, Адела је уписала мастер студије на универзитету EPFL у Швајцарској,  где је одбранила мастер тезу у марту ове године. Ових дана се интензивно припрема за одлазак у Калифорнију, где ће радити у Facebook-у на позицији софтверског инжењера.

“У Facebook сам одлучила да се пријавим пошто је то компанија која се највише поклапа са мојим интересовањима и досадашњем искуству – data miningu у социјалним мрежама. Након пријаве сам имала три телефонска интервјуа од којих су два била техничког карактера. Након њих сам била позвана на интервју у Facebook канцеларијама у Менло Парку у Калифорнији. Истог дана је било још десетак кандидата са различитих факултета у свету. Прво су нас повели у разгледање компаније, а затим сам имала 3 интервјуа, после којих сам и добила коначну понуду. Крајем јуна ћу почети да радим у Facebook канцеларијама у Ирској, а почетком октобра ћу наставити свој рад у Калифорнији.” – каже Адела. Додаје да је знање које је стекла на Рачунарском факултету “дало веома добру основу за наставак школовања на EPFL-u, али исто тако и веома добро припремило за рад у великим компанијама”.

“Након успешног завршетка основних студија сам хтела наставити своје образовање на неком од престижнијих факултета у Европи, па сам тако од пар понуда одабрала EPFL у Швајцарској. Моје школовање је у потпуности било покривено стипендијом коју сам добила од Швајцарске владе, а завршни мастер рад сам радила у истраживачком центру Sony-ja у Немачкој.”

Рачунарски факултет жели пуно успеха Адели у њеној професионалној каријери и позива све своје бивше студенте да нас увек обавештавају о својим професионалним изазовима и каријери. Надамо се да ће неки од њих имати времена И да своја искуства поделе са својим млађим колегама.

1858-adela-maznikar-radi-u-facebook-u