Наш дипломац на докторским студијама у Бечу

Септембар, 2013.

Александар Миладиновић, дипломирани студент РАФ-а, уписао је докторске студије на тзв. Главном Универзитету у Бечу (Universität Wien). Реч је о докторском програму из техничких наука („Doctoral Programme in Natural Sciences and in Technical Sciences in the field of Natural Sciences“), а поље истраживања су информационе технологије. У претходних годину дана, Александар је у Бечу похађао мастер студије, а пре завршетка истих се и запослио на овом престижном универзитету.

„Пре него што сам се званично уписао, од маја текуће године почео сам да радим на пројекту у оквиру Факултета за информатику на истом универзитету, у оквиру истраживачке групе „Multimedia Information Systems“. Пројекат се заснива на детекцији необичних видео секвенци у великим видео колекцијама. Мој део истраживања у оквиру тима јесте о репрезентацији видео секвенци, те ефикасно индексирање и претраживање истихи у великим репозиторијумима.“ – прича Александар о свом новом пословном ангажману.

Миладиновић је завршио Рачунарски факултет као стипендиста на основу постигнутих резултата у току студирања, а дипломирао је на смеру Рачунарске мреже и комуникације, са темом „Технике spectrum sensinga”. Након дипломирања, радио је на нашем факултету као асистент на предметима: Кодовање и теорија информација и Компресија података.

2879-nas-diplomac-na-doktorskim-studijama-u-becu-2