РАФ-овци у Google-у

Јул, 2014.

google logoТри студента Рачунарског факултета овог лета одлазе на праксу у Google, једну од најбољих ИТ компанија на свету. Никола Стојиљковић, студент треће године, провешће радно лето у седишту компаније у Калифорнији (САД), Урош Јоксимовић, студент треће године, праксу ће имати у Цириху (Швајцарска), док ће Марко Баковић, студент прве године, бити на Google Summer Trainee Engineering Program-у.

„Овог лета бићу на пракси у Google Poland у Варшави. Није реч о уобичајној пракси, већ о Google-овом програму STEP за студенте који завршавају прву годину студија. Програм се реализује на више локација углавном у Европи и ове године у програму је 58 студената. Оно што је другачије од уобичајне праксе јесте то што је заиста прилагођено почетницима у овом послу. Очекујем пре свега интересантно лето. Пројекат на коме ћу радити звучи изазовно и занимљиво. А поред пројекта, организоване су бројне активности како за забаву тако и за учење технологија, упознавање свих делова Google-а, интервјуа са запосленима, уопште упознавање ове гране индустрије.“ – истиче Марко Баковић.

Никола и Урош су пре пар месеци конкурисали за Google праксу, успешно прошли интервјуе и добили позив за праксу. Они очекују да ће овог лета доста научити и да ће упознати много занимљивих људи, али и леп провод.

2875-raf-ovci-u-xa-google-xa-u-2