Bubble cup 2009

Септембар, 2009.

У конкуренцији свих факултета у Србији на којима се изучава рачунарство, две екипе Рачунарског факултета освојиле су друго и треће место на управо завршеном финалу такмичења „Bubble cup 2009“, које организује Microsoft developer центар у Београду. После неколико кругова квалификација, на финално такмичење пласирало се 17 тимова, које су углавном чинили студенти техничких факултета из Србије (ЕТФ, МАТФ, RAФ Београд, ПМФ Нoви Сад, ПМФ Ниш), али и шест тимова из иностранства.

Прво место освојио је хрватски тим Сурлаши, друго рачунарски Royal Air Fork ( Милош Станковић, Срећко Тороман и Андрија Јовановић), а треће место је заузео тим Royal Air Force (Маја Кабиљо, Игор Кабиљо и Мирослав Богдановић). Следећи је био тим из Румуније, док је на петом месту тим ког чине два гимназијалца из Београда (Угљеша Стојановић – Рачунарска гимназија и Никола Мркшић – Математичка гимназија).

Друго финале „Bubble cup“, такмичења одржано је на Електротехницком факултету у Београду, у суботу 05.09.2009. године. У питању је тимско такмичење на коме је за пет часова трочлана екипа требала да уради 10 задатака. Током такмичења екипе су имале прилику да виде како и други тимови напредују, и то добијањем балона различитих боја за сваки урађен задатак.

1605-bubble-cup-2009-1605